Zo pas je de kleuren van Gboard automatisch aan op je wallpaper

Zo pas je de kleuren van Gboard automatisch aan op je wallpaper

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan de kleuren van Gboard, de toetsenbord-app van Google, aanpassen aan de kleuren van de wallpaper die je op je beginscherm hebt staan. Hoe je dat doet, lees je hier.

Wat is Gboard?

Gboard is de toetsenbord-app van Google. Je kan met deze app typen maar ook swipen of via spraak berichten maken. Daarnaast is er ook handschriftherkenning, wordt tekst vertaalt terwijl je typt, kan je gifs invoegen en nog veel meer. Gboard staat standaard al op veel Androidtelefoons geïnstalleerd, grote kans dat je dit toetsenbord al gebruikt. Zo niet, dan kan je de app via de knop hieronder in de Google Play Store downloaden.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Wat heb je nodig

Om de kleuren van je toetsenbord aan te passen aan de kleuren van je wallpaper heb je het volgende nodig:

  • Gboard
  • Een Androidtelefoon met Android 12 of hoger

Wil je weten op welke Android-versie jouw telefoon draait? In dit artikel vind je de uitgebreide uitleg over waar je de Android-versie op je telefoon kan vinden. Waarom je Android 12 nodig hebt? Google heeft namelijk in deze Androidversie een themasysteem geïntroduceerd, Material You. Met Material You kan je bijna het gehele uiterlijk van Android 12 aanpassen aan de kleuren van de wallpaper die je ingesteld. Onder andere de klok, de widgets en de snelle instellingen nemen die kleuren over. Veel apps werken ook samen met dit themasysteem, waaronder Gboard.

Kleur toetsenbord aanpassen

Dan is het nu tijd om de kleuren van Gboard aan te passen aan de kleuren van de wallpaper die je op je beginscherm hebt staan.

  1. Open Gboard door ergens op een vak te tikken waar je iets kunt invullen (bijvoorbeeld de Google Zoeken-widget)
  2. Tik op het tandwieltje om de instellingen van Gboard te openen
  3. Tik op Thema
  4. Selecteer Dynamische kleur onder standaard thema's
  5. Tik op Toepassen

Als je nu weer ergens op een vak te tikken waar je iets kunt invullen, krijg je het toetsenbord te zien met de kleuren van je wallpaper. Zodra je de achtergrondafbeelding weer wijzigt, zal Android 12 de primaire kleuren eruit halen en deze toepassen inclusief Gboard.

In de screenshots hieronder zie je dat de kleuren worden toegepast op toetsen zoals de emoji-toets, punt, Shift, Backspace, Enter, et cetera. Daarnaast is de achtergrondkleur ook veranderd in een lichtere kleur van je achtergrond. Op deze manier wil Google meer uniformiteit creëren, dus meer eenheid in het uiterlijk van Android en daar werkt Gboard ook aan mee. Fijn!

Links: standaard toetsenbord Rechts: toetsenbord met dynamische kleuren

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk