Kan je de Apple Watch met een Android-telefoon gebruiken?

Kan je de Apple Watch met een Android-telefoon gebruiken?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apple Watch-horloges werken alleen in combinatie met iPhones. Toch kan de LTE-versie van de Apple Watch wel nuttig zijn voor wie dagelijks zijn Android-telefoon gebruikt, maar ook een iPhone bezit. We leggen uit wat je met de Apple Watch kan doen als je een Android-gebruiker bent.

Apple Watch en Android

Apple heeft nog steeds een vrij gesloten ecosysteem. Veel van zijn producten werken niet of heel beperkt samen met Windows en Android. AirPods bijvoorbeeld, kan je via bluetooth met een Android-telefoon verbinden, maar dan moet je wel enkele functies missen. Bij de Apple Watch ligt dat anders, want deze horloges verbinden helemaal niet met een Android-smartphone. Je kan ze dus alleen met een iPhone gebruiken.

Het kan wel nog enigszins interessant zijn om de LTE-versie van de Apple Watch te gebruiken als je naast een Android-telefoon ook een iPhone hebt. Je iPhone kan thuis blijven terwijl je Apple Watch nog steeds je activiteiten en gezondheidsgegevens registreert, en je kan ook de apps op het horloge blijven gebruiken.

Bellen met de Apple Watch en je Android-telefoon

En dan is er nog een truc die je toelaat om te bellen met je horloge in combinatie met een Android-smartphone. Let wel: deze truc werkt alleen met de LTE-versie van de Apple Watch en via deze methode kan je geen sportdata synchroniseren. Ja Android-telefoon verbindt nog steeds niet met de Apple Watch, maar de simkaart in je telefoon werkt wel samen met je horloge. Volg deze stappen:

  1. Zorg dat de e-sim op je horloge actief is
  2.  Stop je simkaart in de iPhone en contoleer of je telefoon verbonden is
  3. Zet de iPhone daarna in vliegtuigstand en schakel hem uit.
  4. Je Apple Watch blijft verbonden. Zet hem ook uit
  5. Haal de simkaart uit je iPhone en plaats hem in je Android-smartphone
  6. Zet de Apple Watch weer aan

Gerelateerde artikelen

Beste smartwatches

Toch zijn er voor Android-gebruikers genoeg alternatieve smartwatches die zonder beperkingen komen. De Samsung Galaxy Watch 5-serie is interessant in het premium segment. Dit zijn de beste horloges die minder dan 200 euro kosten en we bespraken ook de beste fitnesstrackers en horloges met een prijs onder de 100 euro.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips over smartwatches? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk