Kan de Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) meten of je koorts hebt?

Kan de Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) meten of je koorts hebt?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Watch 5-serie komt met een ingebouwde temperatuursensor, die op het dit moment nog niet kan worden gebruikt om je huidtemperatuur te meten. Verwacht wordt dat Samsung de functie later via een update activeert.

Samsung Galaxy Watch 5 temperatuur meten

De temperatuursensor is een van de eerste kenmerken die van de Samsung Galaxy Watch 5 zijn gelekt. Hoewel de zogenaamde 'BioActive-sensor' inderdaad je huidtemperatuur kan meten, is er geen manier om van de functie gebruik te maken. Het blijft wachten tot Samsung de feature activeert met een update.

Samsung verklaarde bij Tom's Guide dat de sensor zal dienen om je temperatuur te meten tijdens het slapen. De temperatuur heeft een grote invloed op je slaapkwaliteit, en Samsung wil je adviseren zodat je indien nodig je slaapgewoonten kan veranderen. Naast je huidtemperatuur analyseert Samsung ook de verschillende fasen van de slaapcyclus en andere belangrijke pijlers.

Lichaamstemperatuur

Eerder was ook gelekt dat Samsung de functie wilde gebruiken om op basis van de temperatuur van je huid ook meteen je lichaamstemperatuur te kunnen meten. Alleen is dat erg moeilijk omdat veel externe factoren invloed op je huidtemperatuur, waaronder invallend zonlicht op een warme zomerdag. Op die manier kan dan ook een foutieve waarneming van je lichaamstemperatuur ontstaan.

Als het inderdaad Samsungs bedoeling is om met de sensor van de Galaxy Watch 5 je lichaamstemperatuur te meten, dan valt het nog af te wachten of het bedrijf voor deze uitdagingen een oplossing vindt. Het is ook niet bekend wanneer Samsung de temperatuursensor via een update zal activeren.

Gerelateerde artikelen

Eerder schreven we ook over de bloeddrukmetingen met de Galaxy Watch 5-serie die al wel actief zijn. Je kan daarnaast ook een ECG-scan uitvoeren om het ritme van je hart te analyseren. Verder kan de smartwatch ook een val detecteren, tenminste als je de functie correct hebt ingesteld. Een fysieke draairing zit niet op de Galaxy Watch 5 (Pro), maar wel een alternatief. Wat vind jij van de nieuwe Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro? Laat het ons weten in de reacties.

Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk