Je eigen WhatsApp stickers maken is heel eenvoudig

Je eigen WhatsApp stickers maken is heel eenvoudig

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ben je de standaard stickers in WhatsApp zat? Dan maak je gewoon zelf ook leuke stickers! In dit artikel leggen we uit hoe je ze in een paar eenvoudige stappen maakt en aan een appje toevoegt.

Hoe maak je gratis stickers in WhatsApp?

Stickers gebruiken in je chats op WhatsApp is nog niet eens zo heel lang mogelijk. Je kan al sinds 2018 stickers van WhatsApp zelf gebruiken in je appjes. Pas sinds 2021 is het mogelijk om zelf WhatsApp stickers te maken of stickers van anderen in WhatsApp te gebruiken. De eerste optie is niet zo maar gedaan. Je moet dan namelijk zelf een app bouwen die stickers voor WhatsApp kan maken. Die app is er al en die heet Sticker Maker en het is heel eenvoudig om met deze app zelf stickers voor WhatsApp te maken. Dat werkt als volgt:

 1. Installeer de app Sticker Maker (klik hier voor iPhone of Android)
 2. Tik op Nieuw sticker pack toevoegen
 3. Geef je stickerpack een naam, vul jouw naam bij Auteur in ik op Creëren
 4. Tik op een van de lege stickers in je stickerpack en kies een afbeelding uit je foto-app
 5. Bewerk de foto, via Smart Select kan je meteen de achtergrond verwijderen
 6. Voeg een tekstje toe, kies de kleur van de omtrek en tik op Opslaan
 7. Je hebt tenminste drie stickers in je stickerpack nodig, voordat ze kunt Toevoegen aan WhatsApp
 8. Klaar!

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Je eigen WhatsApp stickers maken is heel eenvoudig

Je eigen stickers in WhatsApp gebruiken

Nu je je eigen stickers in WhatsApp hebt geïmporteerd, kun je meteen aan de slag. Je selecteert de stickers op de gebruikelijke manier in een chat:

 1. Open de chat waar je een sticker wilt versturen
 2. Tik in het invoerveld op de smiley links onderin en vervolgens zie je drie knoppen: emoji, gif'jes en rechts de stickers
 3. Tik op de stickerknop en tik op een sticker uit je stickerpack

Wil je meer third-party stickerpacks in WhatsApp gebruiken? Bekijk dan het onderdeel Gemeenschap in de Sticker maker-app. Wist je dat je ook al stickers kunt maken met WhatsApp desktop? Dat werkt zo.

Je eigen WhatsApp stickers maken is heel eenvoudig

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

Sticker maker

Sticker maker

Met Sticker Maker kun je zelf vanuit deze app een eigen stickerpakket maken voor WhatsApp. Deze stickers kun je versturen naar al je vrienden in WhatsApp. Je kunt fo ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk