Is in Google Maps een adres of straat fout, zo pas je het aan

Is in Google Maps een adres of straat fout, zo pas je het aan

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps is de populairste app voor kaarten en navigatie, maar dat wil niet zeggen dat ze perfect is. Kaarten kunnen fouten bevatten. Van adressen die niet kloppen tot nieuwe wegen die nog niet in de navigatie te vinden zijn. Wij tonen hoe je Google de kaart kan laten aanpassen.

Fouten in Google Maps

De belangrijkste troef van Google Maps is dat kaarten steeds up-to-date worden gehouden, en natuurlijk dat het helemaal gratis is. Google schakelt zijn gebruikers in om eventuele fouten te melden. Vervolgens worden die onderzocht en kan de kaart bewerkt worden.

Net voor de zomer ben ik zelf verhuisd naar een nieuwbouwwoning in een volledig nieuwe wijk. Op de plaats waar volgens Maps mijn adres zich zou bevinden, is in werkelijkheid de lokale supermarkt, die zich 200 meter verderop van mijn huis bevindt. Sterker nog, op kaart staat op de plek waar ik in werkelijkheid woon de lokale supermarkt aangeduid. De plaats van de adressen moesten dus met andere woorden omgewisseld worden, maar even voor de verduidelijking: ik heb tot dusver nog geen winkelwagens thuis gevonden.

Is in Google Maps een adres of straat fout, zo pas je het aan

Zo corrigeer je een adres

Het is erg opmerkelijk dat zowel de eigenaar van de supermarkt als de klanten geen correctie in Maps hebben aangevraagd, ook al staat de plaats van de winkel verkeerd aangeduid. Ik laat je zien hoe je een adres kan corrigeren:

  1. Open Maps en gebruik de zoekfunctie om het adres te zoeken dat je wil aanpassen. 
  2. Veeg naar boven en kies Een bewerking van [adres] voorstellen
  3. Tik op Een adres corrigeren
  4. Versleep het pinnetje tot het adres op de juiste plek staat en druk Volgende
  5. Typ het juiste adres in en druk op het Verzenden-icoontje
Is in Google Maps een adres of straat fout, zo pas je het aan

Je kan ook een bewerking voorstellen van een weg die ontbreekt, een die onjuist is of plots tot éénrichtingverkeer is omgevormd. Tik kan op Een weg toevoegen of corrigeren wanneer je een bewerking voorstelt.

Wachten op een reactie

Houd er wel rekening mee dat het even kan duren alvorens Google jouw bewerking heeft onderzocht, en dan heb ik het over een periode van dagen tot weken. Zodra er wat in Maps is aangepast, word je wel via een mail op de hoogte gebracht.

Gerelateerde artikelen

Heb jij weleens wat bewerkt in Maps? Kreeg je toen snel reactie van Google? En hoe voelde het om zelf correcties te maken op de kaart? waande je jezelf heel even 'God de Schepper'? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Is in Google Maps een adres of straat fout, zo pas je het aan
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk