3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is fijn om een slim huis te hebben. Niet alleen voor alle handige routines als je thuis bent: ook als je niet thuis bent dan kan je slimme huis er voor je zijn. Die beschermt je kostbare bezittingen van inbrekers. Helaas niet van je katten, maar je kunt eventueel wel zien welke poes het heeft gedaan. Inbrekers zijn echter net iets vervelender, maar hopelijk kun je ze met deze 3 slimme gadgets weren.

Smarthome tegen inbraak

In Nederland schijnt elke tien minuten te worden ingebroken: er wordt 144 keer ingebroken per dag. Het uit je huis houden van inbrekers is niet alleen belangrijk voor je spullen: het speelt ook een belangrijke rol in je gevoel van veiligheid. Zorgen dat je huis jouw huis blijft en niemand binnendringt in jouw veilige gebied dat jij je thuis noemt, dat is eigenlijk nog wel belangrijker dan die in veel gevallen inwisselbare spullen die mogelijk worden meegenomen. Smarthome-gadgets kunnen je helpen, als je ze tenminste slim inzet.

1. Camera’s

Natuurlijk denk je bij het beveiligen van je huis tegen diefstal aan beveiligingscamera’s. Of het nu gaat om een slimme deurbel van Nest die naar buiten kijkt of een camera van Eufy in je woning: je kunt vanaf een afstand een melding krijgen wanneer er beweging is gedetecteerd en bijvoorbeeld de buren of hulpdiensten inschakelen om een kijkje te nemen (of de dieven af te schrikken door bijvoorbeeld tegen ze te schreeuwen via tweewegcommunicatie). Ook zullen inbrekers hopelijk minder snel kiezen om bij jou thuis in te breken wanneer ze je camera’s zien.

3 manieren om inbrekers af te schrikken met smarthome-apparaten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk