Zo download je WhatsApp en andere apps op je Huawei zonder Google

Zo download je WhatsApp en andere apps op je Huawei zonder Google

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nieuwe Huawei-telefoons worden geleverd zonder de Google-apps en -diensten en dus ook zonder de Play Store. Huawei is daarom druk bezig met vullen van hun App Gallery met populaire apps alleen neemt dat de nodige tijd in beslag. Huawei beveelt nu een andere tool aan om apps als WhatsApp, Facebook en Instagram op je Huawei-telefoon te installeren.

Huawei-telefoons zonder Google-apps

De Verenigde Staten en China zijn sinds vorig jaar verwikkeld in een handelsoorlog. Hierdoor mogen Amerikaanse bedrijven niet langer handel drijven met Chinese bedrijven en dus ook niet met Huawei. Google mag zijn Android-licentie dus ook niet meer aan de Chinese fabrikant afgeven waardoor Google-apps en Google-diensten zoals Google Mobile Services ontbreken op nieuwe Huawei-telefoons zoals de Huawei Mate 30 Pro, de Huawei P40 Lite, de Huawei Mate Xs en de Honor 9X Pro.

Huawei heeft in 2018 al zijn App Gallery op Honor- en Huawei-toestellen meegeleverd en deze appwinkel fungeert nu als alternatief voor Googles Play Store. Helaas ontbreken er nogal wat populaire apps in deze appwinkel zoals  InstagramFacebook en WhatsApp en daarom introduceerde de Chinese techgigant onlangs in Duitsland de tool AppSuche, waarmee je dit soort apps op je Huawei-telefoon kunt installeren. Vermoedelijk zal Huaweis app via zijn AppGallery beschikbaar komen.

Alles wat je moet weten over de Huawei-telefoons zonder Google

Welke apps werken wel en welke niet?

Wij leggen uit hoe je AppSuche op je Huawei installeert en hoe je ermee op zoek gaat naar de apps die je wilt gebruiken.

[readmore articles="205928,205397"]

Huawei App Gallery

AppSuche op je Huawei-telefoon installeren

Hieronder leggen we uit hoe je AppSuche op je Huawei-telefoon installeert.

- Open deze link op je Huawei-telefoon

- Tik op 'Herunterladen' (Downloaden)

Huawei AppSuche

- Tik op 'Openen' om de app te installeren

- Geef je browser toestemming om apps te downloaden

Zoeken naar apps in Huawei AppSuche 

In deze app kun je zoeken naar apps via de zoekbalk maar je krijgt ook al meteen een overzicht van de populaire apps in het beginscherm. Daarnaast is er een lijstje gerangschikt op alfabetische volgorde en een overzicht op categorie. Let wel, alle omschrijvingen zijn in het Duits.

Je kan nu op een app naar keuze openen en op 'Visit store' tikken. Vervolgens stuurt Huaweis AppSuche naar een externe applicatiewinkel of in het geval van WhatsApp en Facebook naar de officiële website op de messenger via een installatiebestand te installeren. Huawei kiest voor onder andere Amazon Appstore, APKMirror, APKPure en APKMonk als alternatieve appwinkels en downloadsites. Apps die wel in Huawei AppGallery staan worden in de appwinkel geopend zodat je ze daar kunt downloaden en als de app nergens beschikbaar is, dan wordt snelkoppeling naar de website maken geadviseerd. Bij onder andere de apps Zalando, Twitch en Uber is dit het geval.

[readmore articles="205848"]

Beelden van de telefoon

De Huawei Mate 30 Pro bevat geen Google-apps en ook geen Play Store

Het kan voorkomen dat niet al je favoriete apps beschikbaar zijn. Daarvoor zul je dus wachten totdat de ontwikkelaar van de app deze in de AppGallery beschikbaar maakt. Die klus zou relatief snel geklaard kunnen worden.

Het is bijzonder dat Huawei de bovenstaande download-sites aanbeveelt als manier om de app op Huawei-telefoons te installeren. Op APKMirror na worden deze sites namelijk niet altijd als betrouwbaar aangemerkt en we kunnen dan ook niet garanderen dat de apps vrij zijn van virussen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk