Hoe werkt Pathé Thuis: alles wat je moet weten over de online streamingdienst

Hoe werkt Pathé Thuis: alles wat je moet weten over de online streamingdienst

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Pathé Thuis is een Nederlandse streamingdienst voor het huren en kopen van films. Androidworld geeft in dit artikel antwoord op al je vragen over Pathé Thuis.

Hoe werkt Pathé Thuis?

Met Pathé Thuis kijk je films die net uit de bios zijn, zonder abonnement. En de streamingdienst breidt elke week de collectie uit met de nieuwste titels. Je kan ervoor kiezen om een film te huren of te kopen. Een gehuurde film kun je tijdelijk bekijken en een gekochte film kun je net zo vaak bekijken als je wilt.

Pathé Thuis is beschikbaar op diverse platformen zoals: smart-tv’s, gameconsoles, smartphones, tablet, pc en laptop. Wanneer je een film aanschaft bij Pathé Thuis is deze op alle platformen beschikbaar.

Alle films zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling of zijn Nederlands gesproken. In uitzonderlijke gevallen kan het voor komen dat een film niet ondertiteld is. Dit wordt echter vermeld op de pagina van de desbetreffende film.

Om een film te kunnen kijken heb je een account nodig en dat account is gratis.

Werkt Pathé Thuis ook in het buitenland?

Pathé Thuis werkt in Nederland en andere EU-lidstaten, daarbuiten niet. Voor het aanmaken van een account moet je je in Nederland bevinden.

Wat kost Pathé Thuis per maand?

Bij Pathé Thuis kun je een film huren of kopen, zonder abonnement. Je hoeft voor Pathé Thuis dus niet een maandelijks vast bedrag te betalen, maar je betaalt alleen voor de film(s) die je huurt of koopt. Gehuurde films kun je na het starten ervan nog 48 uur kijken

Hoeveel kost een film bij Pathé Thuis?

Je huurt een film vanaf €1,99 tot en met €5,99. Je koopt een film als je deze meerdere keren wilt kijken. Na aanschaf kun je de film zo vaak kijken als je wilt binnen Pathé Thuis. Voor het kopen van een film betaal je een hogere prijs, aangezien deze film onbeperkt te kijken is. De prijs van een koopfilm is afhankelijk van de titel.

Pathé biedt films in zowel SD- als HD-kwaliteit aan en in de meeste gevallen is HD €1,- duurder. Er zijn soms ook Premium films die kunnen afwijken van de reguliere (huur)prijzen. Dat zijn films die heel snel na bioscooprelease al te zien zijn op Pathé Thuis. Na 4 maanden krijgen ze de reguliere prijs.

 • Wil je een gratis Pathé Thuis-account aanmaken? Dat kan je hier doen.  
Hoe werkt Pathé Thuis: alles wat je moet weten over de online streamingdienst

Afbeelding via Pathé Thuis

Hoe lang kun je een film kijken via Pathé Thuis?

Een gehuurde film staat na aankoop 30 dagen in je account, na het starten van de film is deze nog 48 uur te bekijken. Een gekochte film kun je oneindig vaak kijken, hier zit ook geen tijdslimiet aan. De film is voor altijd van jou!

Kan je Pathé Thuis delen?

Bij Pathé Thuis kun je op één account, één film tegelijkertijd kijken. Zie je deze melding verschijnen: “Iemand anders kijkt op je account of de kijkperiode is afgelopen”? Dan is het volgende mogelijk:

 • Je hebt op jouw account een andere film gestart
 • Je hebt op jouw account op een ander device de film opgestart
 • Je kijkperiode is afgelopen

Hoe betaal je voor een film via Pathé Thuis?

Je kunt bij Pathé Thuis op meerdere manieren betalen:

 • Tegoed: Een tegoed betaal je via iDEAL, waarna je middels één betaling meerdere films kunt kijken.
 • Automatische incasso: Koppel je rekening via automatische incasso en je huurt en koop direct films.
 • PayPal: Een film betalen met één klik
 • iDeal of Creditcard: Betalen voor een losse film via Creditcard of iDeal kan alleen via laptop of desktop.   

Op smart-tv’s, tablets, iPhone en Playstation kun je films afrekenen via tegoed of PayPal. Via de website van Pathé Thuis kun je het volgende regelen:

 • Het tegoed op je account ophogen
 • Direct een film huren of kopen via iDEAL of creditcard
 • Je bankrekening of PayPal (ont)koppelen

Kijk jij al films via Pathé Thuis? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

Pathé Thuis – Films. Thuis.

Pathé Thuis – Films. Thuis.

De nieuwste bioscoopfilms kijk je wanneer jij wilt met Pathé Thuis. Ook vind je films terug die niet eerder in de bioscoop zijn verschenen en natuurlijk alle klassi ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk