Hoe verander je de achtergrond op een Samsung smartphone?

Hoe verander je de achtergrond op een Samsung smartphone?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Elke smartphone komt met zijn eigen standaard achtergrond. Veel mensen laten deze gewoon staan, maar er zijn ook veel mensen die hun achtergrond willen veranderen. Ze willen bijvoorbeeld een mooi kunstwerk gebruiken, of juist die ene mooie en ietwat zoetsappige foto met hun geliefde op het strand instellen als achtergrond. In dit artikel leggen we daarom stap voor stap uit hoe je je achtergrond zo simpel mogelijk kunt veranderen. In dit geval doen we dit voor smartphones van Samsung die draaien op Android 11 of hoger.

Hoe verander ik de achtergrond op mijn Samsung? 

  1. Ga je met je vinger naar een lege plek op je startscherm en houd deze lang ingedrukt
  2. Druk vervolgens op ‘Achtergrond en stijl’
  3. Je komt nu in een menu terecht waarin je de achtergrond en de stijl van je toestel kunt bewerken en kunt veranderen
  4. Als je je achtergrond vervolgens wil veranderen, klik hier dan op ‘Mijn achtergronden’ of op ‘Galerij’
  5. Bij ‘mijn achtergronden’ kun je kiezen uit voorgeïnstalleerde achtergronden van Samsung of uit achtergronden die je eerder zelf hebt gedownload. Bij ‘Galerij’ kun je een eigen gemaakte foto of screenshot als achtergrondafbeelding kiezen
Hoe verander je de achtergrond op een Samsung smartphone?

Vervolgstappen

  1. Als je vervolgens een foto uit bijvoorbeeld je galerij hebt gekozen klik je op ‘klaar’
  2. Er verschijnt nu de optie dat je de afbeelding als achtergrond kunt instellen. Hierbij heb je de keuze of je de afbeelding als achtergrond wil instellen voor je startscherm, vergrendelscherm of voor allebei
  3. Kies hieruit je gewenste optie en je ziet een preview van hoe je achtergrond eruit komt te zien. Je kunt de afbeelding hier nog aanpassen. Je kunt hier namelijk nog in- en uitzoomen én de afbeelding verslepen om het juiste gedeelte van de afbeelding te gebruiken als achtergrond.  
  4. Druk op instellen als achtergrond en je hebt je achtergrond veranderd
Hoe verander je de achtergrond op een Samsung smartphone?

Extra opties

Bij smartphones van Samsung die op Android 12 of hoger draaien heb je nog de mogelijkheid om het kleurenpallet van jouw gekozen afbeelding toe te laten passen in bijvoorbeeld app-icoontjes. Aan de hand van de door jou gekozen achtergrond kun je er hierdoor bijvoorbeeld voor zorgen dat de rest van je toestel het kleurenpallet van je achtergrond overneemt. Hierdoor veranderen onder andere widgets, apps en andere iconen in het door jou gekozen kleurenpallet. Het idee is dat je hiermee een uniform geheel krijgt en je telefoon hierdoor min of meer zijn eigen design krijgt. Via deze link kom je hier nog meer over te weten.

Wil je overigens een achtergrond met 3D-effecten? Lees dan even dit artikel van Laura waarin ze je meer vertelt over de app Wave Live Wallpapers.

Wat voor een achtergrond voor je smartphone gebruik jij? Laat het weten in de comments in de reacties onder dit artikel.

Hoe verander je de achtergrond op een Samsung smartphone?

AW Basics tips

Dit is een AW Basics-artikel. AW Basics zijn artikelen voor degenen die meer willen weten over de basisbeginselen van Android, of hun Androidtelefoon. Alhoewel deze howto's, tips, en achtergrondartikelen voor zowel beginners als gevorderden interessant zijn! Bekijk hier al onze AW Basics!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk