TikTok-video's maken: basistips hoe te beginnen

TikTok-video's maken: basistips hoe te beginnen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

TikTok is de app waar je korte video's kunt maken, delen én kunt bekijken. TikTok begon in 2017 en is in korte tijd gegroeid tot een van de grootste socialmediaplatformen ter wereld. Heb jij nog geen TikTok, maar wil je binnenkort wel beginnen? Lees dan hier een aantal basistips over het plaatsen van video's op TikTok.

Wat is TikTok?

TikTok is in 2017 gelanceerd door het Chinese bedrijf 'Bytedance'. In TikTok kun je korte video's bekijken en maken die maximaal drie minuten duren. De kracht van TikTok zit hem in de eenvoud. Je opent de app en TikTok schotelt meteen video's aan je voor. Hoe meer video's je vervolgens kijkt, des te beter het algoritme van TikTok weet welke video's jij leuk vindt. Hierdoor wordt de ervaring van TikTok alsmaar beter. Enerzijds super fijn, anderzijds zitten er echter ook gevaren in.

Door dit gemak is het eigenlijk ook niet gek dat TikTok in korte tijd zo populair is geworden, ook in Nederland. Wil jij nou ook beginnen met het maken van kekke video's, maar weet je niet precies hoe TikTok werkt en hoe je moet beginnen? Lees dan snel verder.

Gerelateerde artikelen

Hoe te beginnen? Video plaatsen op TikTok

Als je een video op TikTok wil plaatsen zijn er kort gezegd twee manieren. Je kunt ervoor kiezen om direct een video via TikTok zelf op te nemen, of een eigen gemaakte video op TikTok te plaatsen. Dit doe je als volgt:

  1. Open TikTok
  2. Druk op de 'plus' onderin in het midden van het scherm
  3. Kies hier of je een video wil opnemen en voor hoe lang (rode record-knop), of een bestaande video wil uploaden (deze optie vind je rechts van de record-knop)
  4. Je kunt er hier ook voor kiezen om live te gaan, scroll hiervoor een aantal menu's naar rechts. (Voor deze optie moet je overigens minimaal 16 jaar zijn én minimaal 1000 volgers hebben). 
TikTok-video's maken: basistips hoe te beginnen

Video bewerken

Als je vervolgens een video hebt gemaakt, of hebt geselecteerd, kun je deze bewerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van tekst, effecten en/of stickers. Ook kun je clips aanpassen, filters gebruiken en geluiden toevoegen. Al deze opties vind je direct na het opnemen of selecteren van een desbetreffende video.

Als je klaar bent met het bewerken van je video, dan kun je deze video plaatsen. Ook hiervoor zijn twee opties. Je kunt je video in je Story plaatsen of 'gewoon' posten. Als je de video wil posten klik je op 'volgende'. Hier kun je vervolgens nog tekst toevoegen, hashtags (#) plaatsten of mensen kopellen en taggen. Als je hiermee klaar bent druk je op 'plaatsen' en je video is hierna op TikTok te zien. Ofwel in een aantal stappen:

  1. Maak of selecteer een video
  2. Tik op het rode vinkje rechts onderin
  3. Bewerk je video (voeg bijvoorbeeld stickers, geluiden, tekst of filters toe)
  4. Klik op Volgende
  5. Beschrijf je video, voeg hashtags toe en tag mensen
  6. Druk op Plaatsen en je video wordt geplaatst

Meer TikTok

Tot zover de, noem het basishandleiding, hoe jij een video op TikTok plaatst. We komen binnenkort met meer tips over TikTok, dus houd onze website goed in de gaten. Als je nu al meer over TikTok te weten wil komen, lees dan hier meer over de app en zie hieronder nog een aantal artikelen over het socialmediaplatform.

Gerelateerde artikelen

Androidworld op TikTok

Ook wij zitten trouwens op TikTok. Op ons kanaal vind je onder andere unboxing video's van de allernieuwste Android-smartphones en tips over van alles wat met Android te maken heeft. Ons kanaal vind je hier.

Volg jij Androidworld op TikTok en wat zou jij nog graag op ons kanaal willen zien? Dansjes van onze Sebastien en Claudia? Laat het weten in de comments, vinden we leuk!

TikTok

TikTok

TikTok is de app waar je korte video's bekijkt over alle soorten van onderwerpen. Veel filmpjes zijn gewoon grappig, maar soms ontdek je ook handige tips, talentvoll ..
Androidworld op TikTok

Androidworld op TikTok

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk