Hoe stel ik een herinnering in op mijn mobiele telefoon?

Hoe stel ik een herinnering in op mijn mobiele telefoon?

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Je kan op je smartphone op verschillende manieren een herinnering instellen. Zo kan je gebruikmaken van de Agenda-app om een herinnering in te stellen. Je kan ook kiezen voor Google Keep. Wij leggen voor beide apps uit hoe je in een paar eenvoudige stappen een herinnering instelt.

Herinneringen instellen

Het is zo goed als onmogelijk om alles te onthouden: zelfs al zou je dat wel willen. Een to-do-app kan de juiste mogelijkheden bieden, maar is soms iets te uitgebreid. Als je simpelweg een herinnering wil ontvangen, dan ben je waarschijnlijk het beste bedient met Google Agenda of Google Keep. Als je voor Google Agenda kiest, dan zal deze tussen alle andere afspraken verschijnen. Voor Keep is dat niet het geval; daarnaast heeft Keep nog een andere (interessante) functie: het laten verschijnen van een herinnering op een specifieke locatie. Op die manier kun je bijvoorbeeld een herinnering krijgen van je boodschappenlijstje als je in de supermarkt bent.

Beide methodieken voor het instellen van een herinnering, hebben zo hun voor- en nadelen. Via de Google Agenda-app kan je bijvoorbeeld een beperkte hoeveelheid tekst toevoegen. Daarnaast mis je in de Agenda-app de mogelijkheid om een foto toe te voegen aan je herinnering. Er zijn voldoende situaties denkbaar waarin herinneringen handig zijn. Daar zal ik mij verder niet tegenaan bemoeien: wel ga ik stap voor stap uitleggen hoe je herinneringen in kan stellen via Keep en de Google Agenda-applicatie.

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..
Google Keep

Google Keep

Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Herinnering instellen via Google Agenda

Voor deze stappenplannen maak ik gebruik van een Android-telefoon. Let wel, ik durf niet te zeggen of deze stappen ook werken voor iOS. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan is het zaak om de Google Agenda of Google Keep-applicatie te downloaden. Beide apps zijn via de Play Store te downloaden. Volg de onderstaande stappen om via Google Agenda-applicatie een herinnering in te stellen:

 1. Open Google Agenda op je telefoon
 2. Selecteer een datum en klik op de ‘+’-knop
 3. Kies uit de lijst rechtsonder voor ‘Herinnering’
 4. Vul de details in (waaraan wil je herinnerd worden, tijdstip, datum, etc.)
 5. Klik op ‘Opslaan’ rechtsboven, en je bent klaar!

Herinnering instellen via Google Keep

Via onderstaande stappen kan je een herinnering via Google Keep instellen:

 1. Open de Google Keep op je telefoon
 2. Klik op de ‘+’-knop rechtsonder
 3. Vul de titel in, evenals de notitie (voeg via het +-knopje linksonder meer informatie toe)
 4. Klik rechtsboven op het bel-icoontje met het ‘plusje’ daarin
 5. Tik op ‘Datum en tijd kiezen’
 6. Bij ‘Tijd’ vul je een datum en tijd in en geef je aan of de gebeurtenis herhaald dient te worden
 7. Bij ‘Plaats’ vul je een locatie in, werk, thuis of een andere (geef toestemming voor je locatie)

Je hebt nu via beide apps gezien hoe je een herinnering in moet stellen. Beide apps bieden erg vergelijkbare functionaliteiten, met kleine verschillen. Zo is de Plaats-functie van Keep erg handig, ik gebruik het bijvoorbeeld als ik op reis ga en iets écht niet mag vergeten. Het zijn kleine dingen die het leven net iets makkelijker maken.

Zet jij herinneringen in voor specifieke momenten? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk