Zo zet je de Apple HomePod Handoff-functie op je Google Nest-speaker

Zo zet je de Apple HomePod Handoff-functie op je Google Nest-speaker

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een handige functie van de HomePod, de smart speaker van Apple, is de Handoff-functie. Muziek die je op je telefoon afspeelt, begint te spelen op de speaker door te tikken. We laten je zien hoe het ook kan met je Nest-luidspreker of een bluetooth-speaker.

HomePod Handoff

Wanneer Google vijf jaar geleden zijn eerste smart speaker op de markt bracht, kon je er meteen op rekenen dat ook Apple zou reageren met een eigen product. Beide techgiganten zijn zo’n grote concurrenten van elkaar dat ze de hele tijd naar elkaar kijken als het op nieuwe producten of softwarefuncties aankomt.

De HomePod volgde dus wel na de Google Home, maar hij komt wel met een sterke functie die niet standaard werkt op Nest-speakers. Met Handoff tik je met je telefoon op je speaker om de media die je op de iPhone afspeelt door te sturen naar de HomePod. Toch zou Android natuurlijk niet Android heten als er geen manier was om met een omweggetje precies hetzelfde effect te bereiken, maar dan in combinatie met je smart speaker, smart display, of eigenlijk elke luidspreker die met bluetooth verbindt.

Zo zet je de Apple HomePod Handoff-functie op je Google Nest-speaker

Slim met NFC-tags

Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een NFC-tag en een telefoon die met NFC werkt. Voor beginners, een NFC-tag is een klein plaatje dat een chip bevat die communiceert met je telefoon bij aanraking. Het werkt eigenlijk net zoals je contactloos betaalt met je telefoon, en je kan NFC-tags al voor een paar euro kopen via de bekende webshops.

Gerelateerde artikelen

Vervolgens gaan we voor de tag zelf een commando schrijven via een gratis app, zodat je telefoon automatisch via bluetooth verbindt met een (smart) speaker als je op de tag tikt met je smartphone. De luidspreker begint de muziek van je telefoon dan automatisch af te spelen, net zoals bij een HomePod Handoff. Je hoeft dat gelukkig maar één keer in te stellen, en daarna blijft het gewoon werken. Je kan hieronder de stappen volgen.

Zo zet je de Apple HomePod Handoff-functie op je Google Nest-speaker

Afbeelding: who_da_fly, creative common

Stappenplan

Koppel je luidspreker voor de eerste keer met Bluetooth zodat het apparaat gekend is op je telefoon. Je kan je Nest-speaker zichtbaar maken via het commando: “Hey Google, verbind via bluetooth.” Vervolgens kan je makkelijk via het bluetooth-instellingenmenu van je telefoon verbinding maken. Verbreek nadien de verbinding, maar laat Bluetooth wel aanstaan op je smartphone. In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je de NFC-tag correct instelt.

 1. Installeer de gratis app NFC Tools in de Play Store
 2. Sla alle uitleg over door op ‘Next’ en uiteindelijk op ‘Close’ te tikken
 3. Ga naar het ‘Write’ tabblad en kies ‘Add a record’
 4. Kies onderaan ‘Bluetooth’
 5. Tik op het vergrootglaspictogram en kies Install ‘NFS Tasks’
 6. Druk op ‘Installeren’ in de Google Play Store en wacht tot de app geïnstalleerd is
 7. Ga via het ‘Recente Apps’-menu terug naar ‘NFC Tools’
 8. Selecteer opnieuw het vergrootglasicoontje en kies je speaker uit de lijst
 9. Druk onderaan op ‘OK’ en vervolgens op ‘Write’
 10. Tik met je telefoon op de NFC-tag om het commando te schrijven.
 11. Je telefoon geeft de feedback dat het gelukt is
Zo zet je de Apple HomePod Handoff-functie op je Google Nest-speaker

Tot slot neem je uiteraard een app naar keuze om media af te spelen. Tik met je telefoon op de tag om het afspelen verder te zetten via je luidspreker. Werkt het bij jou, en zijn er nog meer coole dingen die jij doet met NFC-tags? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

NFC Tools

NFC Tools

NFC Tools is een app waarmee je zelf NFC-commando's kan koppelen aan tags. Je kan uit een lange lijst van commando's kiezen en ze vervolgens toevoegen aan de tag. Be ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk