Haat jij je mailbox? 3 manieren om snel op te schonen in Gmail

Haat jij je mailbox? 3 manieren om snel op te schonen in Gmail

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je mailbox kan er soms intimiderend uitzien op momenten dat hij uitpuilt van ongelezen mails, de ene al relevanter dan de andere. Je kunt dus maar beter af en toe op je telefoon mails archiveren of verwijderen. Dit zijn drie manieren om je mailbox op te schonen.

1. Swipe-acties

Je kan door e-mails links en rechts te weg te vegen in de Gmail-app snel mails archiveren. Op die manier kan je nog steeds vinden met een zoekopdracht, maar ze zijn niet meer zichtbaar in je inbox. Toch is er nog meer met de zogenaamde 'Swipe-acties', want je kan voor een veeg naar links of rechts elk aparte acties instellen. Dat zijn de volgende:

  • Archiveren
  • Verwijderen
  • Gelezen/ongelezen
  • Verplaatsen naar
  • Snoozen

Je kan dus bijvoorbeeld verwijderen met een veeg naar links en dan archiveren door rechts te vegen. Als je de swipe-acties zelf wil instellen, dan druk je in Gmail links op het hamurgermenu en dan Instellingen. Je kiest vervolgens Algemene instellingen en dan Swipe-acties voor e-mail.

- Lees verder onder de afbeelding -

Screenshot van Swipe-acties in Gmail

Screenshot van Swipe-acties in Gmail

Gerelateerde artikelen

2. E-mails selecteren

Wanneer je mailbox echt overvol is dan doe je er beter aan om mails te selecteren in plaats van te swipen, want dat gaat sneller. Duid voor elke e-mail het selectievakje aan en tik op het verwijder- of archiverenicoontje. Verwijderde mails kan je indien nodig tot 30 dagen lang herstellen met de Prullenbak.

3. De Gmail-widget

Wanneer je geen zin hebt om de hele tijd je mailbox te openen, maar toch tussendoor onbelangrijke mails wil verwijderen, gebruik dan de nieuwe Gmail-widget. Die heeft het Material You-design van Google gekregen met zijn typische ronde vormen en er is ook een knop waarmee je e-mail in één klap kan archiveren. Je kan ook vlot door je mailbox scrollen om zo je inbox op te schonen vanaf het startscherm. De nieuwe Gmail-widget is helaas enkel beschikbaar op telefoons met Android 12 of een recentere versie.

De oude widget, gevolgd door verschillende vormen van de nieuwe widget van Gmail

De oude widget, gevolgd door verschillende vormen van de nieuwe widget van Gmail

Heb jij nog meer tips voor wie het lastig vindt om zijn mailbox op orde te houden op zijn telefoon? Misschien gebruik je wel een alternatief voor Gmail dat je helpt om je mails sneller op te schonen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

De populairste artikelen over Gmail
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk