Tip: neem een sneak peek in Google TV op jouw Android TV

Tip: neem een sneak peek in Google TV op jouw Android TV

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google TV

Google TV is vorige maand aangekondigd samen met de nieuwe Chromecast. De bedoeling is dat je precies te zien krijgt wat je maar wil op het beginscherm van je tv. Ben je geabonneerd op Netflix, dan verschijnt aanbevolen content van de streamingdienst op je beginscherm zodat de dienst helemaal op jouw wensen is aangepast. Mogelijk brengt Google op termijn functies van Google TV naar Android TV en daarom is het interessant om nu alvast een kijkje te nemen.

Je kan met de zogenaamde 'LauncherX' voor Google TV aan de slag door hem op je Android TV te installeren. Wil je ook de Google Assistent laten werken, dan kan je daarvoor de laatste versie van de Google-app downloaden. We leggen uit hoe het werkt. Het is nog niet aangewezen om Google TV volledig in gebruik te nemen, want de software werkt nog niet zonder fouten op Android TV. In dit artikel tonen we je dus enkel hoe je een kijkje neemt in de interface, en de onderstaande stappen werken voor gebruikers met Android TV 9 of een recentere versie. Je kan de versie controleren via: Instellingen > Apparaatvoorkeuren > Over > Versie.

Tip: neem een sneak peek in Google TV op jouw Android TV

Stappenplan

Op je telefoon of pc:

> Download dit en dit apk-bestand zonder ze te installeren

> Zoek de twee bestanden op en uploadt ze in Google Drive of een andere clouddienst.

De twee apk-bestanden in Google Drive

Op je Android TV:

> Zoek de app 'File Commander' in de Play Store en druk op 'Installeren'

> Open de app en Kies 'Doorgaan' en 'Cloud'

> Kies Toestaan en selecteer Google Drive of een andere dienst.

> Kies een account om je aan te melden en kies 'Toestaan'

> Tik vervolgens op een van de twee apk-bestanden die je hebt toegevoegd en een waarschuwing verschijnt omtrent het installeren van apps buiten de Play Store

> Kies 'Instellingen' en zet bij File Commander de schakelaar aan

> Installeer beide apps op je Android TV en tik telkens 'Gereed'

File Commander

> Druk op het Home-knop van je afstandsbediening en vervolgens vraagt Google welke Launcher je wil gebruiken. Let vervolgens goed op

> Selecteer om 'Eén keer' te openen met 'Home', dat is de LauncherX-app voor Google TV

> Je merkt dat Google TV voor lange tijd laadt, maar vervolgens kan je doorheen de tabbladen van de interface bladeren en de Google Assistent gebruiken

> Ben je klaar met verkennen, dan druk je opnieuw op de Home-knop van je afstandsbediening en kies je ervoor om de Android TV Launcher 'Altijd' te gebruiken

Het keuzemenu voor je launcher

Nog een stapje verder?

Zoals je zal merken, krijg je het Home-scherm niet aan de praat, en je zal de huidige Android TV-launcher moeten verwijderen of uitschakelen om met Google TV te kunnen werken. Je launcher is een systeem-app en je moet je Android TV dus moet je hem handmatig via een systeemcommando uitschakelen. In bepaalde gevallen kan je draadloos een adb-commando geven, maar voor sommige tv's zal je ze bedraad met je pc moeten verbinden.

Tip: neem een sneak peek in Google TV op jouw Android TV

De werkwijze en het succes kan per apparaat verschillen, en daarom raden we niet aan om Google TV te gebruiken als je standaard launcher op je slimme televisie. De software bevat ook nog steeds fouten als je ze op Android TV gebruikt. Beter is dan ook om te wachten tot Google updates voor Android TV uitrolt of de nieuwe Chromecast richting Nederland komt.

Kijk jij uit naar de komst van Google TV samen met de nieuwe Chromecast? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk