Google Reizen is je persoonlijke reisgids, zo werkt het

Google Reizen is je persoonlijke reisgids, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kunt reisinformatie, zoals je aanstaande reizen en reserveringen bekijken op Google Reizen op je mobiel of desktop. In dit artikel kom je erachter hoe het werkt.

Wat is Google Reizen?

Google Reizen is ontstaan uit de app Google Trips. Dat was een verzamelplaats van allerlei nuttige informatie afkomstig uit Gmail, Google Maps en Google Agenda. Deze app ligt inmiddels op het Google Kerkhof en een aantal van de handige functies van Trips, zoals attracties, restaurants en bezienswaardigheden in de buurt van je vakantiebestemming, vind je nu op andere plekken terug waaronder Google Reizen.

Dit verzamelt Google Reizen allemaal voor je in één handig overzicht:

 • Reserveringen voor vluchten, hotels, vakantiewoningen, autoverhuur, restaurants en trein- of busreizen
 • Reisonderzoek voor aanstaande reizen
 • Suggesties voor reisbestemmingen
 • Informatie van eerdere reizen
 • Recente reisactiviteit
Aankomende reizen in Google Reizen

Aankomende reizen in Google Reizen

Waar vind ik Google Reizen?

Als je al je reisgegevens wilt bekijken, moet je zijn ingelogd op het Google-account dat je gebruikt om je reisplannen te maken. Daarnaast moet je de slimme functies in Gmail inschakelen. Dat doe je via de instellingen in Gmail onder het tabblad Algemeen:

 1. Slimme functies en personalisatie aanzetten - Gmail, Chat en Meet mogen mijn e-mail-, chat- en videocontent gebruiken om de functionaliteit voor mij te personaliseren en slimme functies aan te bieden. Als ik me afmeld, worden deze functies uitgeschakeld.
 2. Slimme functies en personalisatie aanzetten voor andere Google-producten - Google mag mijn e-mail-, chat- en videocontent gebruiken om de functionaliteit voor mij te personaliseren en slimme functies aan te bieden. Als ik me afmeld, worden deze functies uitgeschakeld.

Daarnaast moet je de privéresultaten in Google Zoeken aanzetten. Met deze instelling worden zoekresultaten getoond op basis van reserveringen die je al hebt gemaakt en die alleen jij kunt zien. Ten slotte moet Web- en app-activiteit in je Google-account ingeschakeld zijn. Met deze instelling kun je je gebruik van alle Google-producten aanpassen. Google slaat zoekopdrachten en websitebezoeken op die je hebt uitgevoerd met apparaten die zijn ingelogd op je Google-account.

Vervolgens open je Google Reizen via deze link op je mobiel of je laptop of tablet. Je kan ook wachten op de dag voordat je een reis of weekendje weg gepland hebt. Je krijgt dan van Google een melding en de voorpret kan meteen beginnen.

Google Reizen is je persoonlijke reisgids, zo werkt het Google Reizen is je persoonlijke reisgids, zo werkt het

Waar kan ik nog meer met Google Reizen?

Je kan met Google Reizen reisinformatie, zoals je eerdere en aanstaande reizen en reserveringen bekijken, bewerken en delen met de thuisblijvers. Hier staan bevestigde reserveringen die naar je Gmail-account zijn gestuurd en reisgerelateerde activiteiten, zoals:

 • Reserveringen voor vluchten, hotels, vakantiewoningen, autoverhuur, restaurants en trein- of busreizen
 • Reisonderzoek voor aanstaande reizen
 • Suggesties voor reisbestemmingen
 • Informatie van eerdere reizen
 • Recente reisactiviteit
Aanraders op je bestemming

Aanraders op je bestemming

Je vindt er aanraders voor bestemmingen over de hele wereld. Met deze aanbevelingen kom je meer te weten over populaire attracties en activiteiten op je bestemming, zoals populaire bezienswaardigheden, restaurants, bekende buurten en meer:

 • Lees reviews, reisartikelen en andere informatie die je helpen om je reis te plannen.
 • Bekijk een lijst met karakteristieke lokale gerechten en ontdek waarom de mensen er zo gek op zijn. 
 • Verken bekende buurten en de unieke attracties die daar te vinden zijn.
 • Zoek populaire bezienswaardigheden op basis van historische relevantie, feedback van andere reizigers en tips van locals. Je kunt ook zoeken op kenmerken zoals 'Kindvriendelijk', 'Buiten' en 'Kunst en cultuur'.

Je kan er vluchten, hotels en vakantiewoningen boeken, maar ook treintickets. Verder krijg je per bestemming reisadviezen op het gebied van COVID-19.

Er zijn ook potentiële reizen. Dat zijn reissuggesties op basis van je recente activiteit, zoals je zoekopdrachten, opgeslagen hotels en activiteiten, en prijzen die je bijhoudt. De suggesties zijn ook gebaseerd op je activiteit met andere Google-producten, zoals Maps en YouTube.

Gebruik jij deze reisplanner van Google of heb je daar andere apps voor? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Potentiële reizen

Potentiële reizen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk