Google Translate kan gesproken tekst realtime transcriberen

Google Translate kan gesproken tekst realtime transcriberen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Translate

Google Translate is de vertaal-app van Google die naast het vertalen van geschreven tekst, ook gesproken tekst, tekst op foto's en handschrift voor je kan vertalen zonder dat daarvoor een internetverbinding nodig is. Google maakt via zijn blog bekend dat hier nu de mogelijkheid aan toegevoegd wordt om gesproken tekst realtime te transcriberen.

Je kan dus gesproken tekst opnemen in de app en vervolgens de taal selecteren waarin de tekst vertaald moet worden. De functie werkt over en weer in de talen Engels, Frans, Duits, Hindi, Portugees, Russisch, Spaans en Thais. De functie werkt nog niet in het Nederlands.

Google Translate - gesproken tekst realtime vertalen

Bekijk het gif'je hier

Google Translate krijgt voor de nieuwe functie een extra knop 'Transcribe'. Als je hier op tikt, kun je de bron- en doeltalen in de taalkeuzelijst selecteren en meteen aan de slag gaan. Laat bijvoorbeeld de ober in een restaurant het gerecht van de dag uitspreken. Je kan de transcriptie onderbreken als het gesprek net iets te snel gaat of opnieuw starten door op het microfoonpictogram te tikken. Je kunt ook het originele transcript zien, de tekstgrootte wijzigen of een donker thema kiezen in het instellingenmenu.

Google Translate - gesproken tekst realtime vertalen

Google geeft aan dat ze blijven werken aan de mogelijkheid om spraakvertalingen in verschillende situaties beschikbaar te maken. Op dit moment werkt de transcribeerfunctie het beste in een rustige omgeving en met één persoon tegelijk. In drukkere omgevingen zal de app nog steeds zal de kwaliteit van de vertaling minder goed zijn.

Deze nieuwe vertaaloptie zal in de komende dagen beschikbaar komen in de Google Translate-app. Ga jij deze live vertaalfunctie in Translate gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk