Google voegt stereo-pairing toe aan Google Home en Home Mini

Google voegt stereo-pairing toe aan Google Home en Home Mini

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Home-speakers

Toen Google zijn nieuwe digitale assistent aankondigde: Google Assistent, introduceerde het ook de 'eerste' slimme speakers, de Google Home en Home Mini. Vanaf dat punt werd het voor Google echt mogelijk om zijn ecosysteem breed uit te rollen. Google plaatste de speakers niet alleen op de markt als slimme speakers: ze moeten immers ook dienen als ‘multiroom’-speakers binnenshuis. In vrijwel alle muziek-applicaties, kan je streamen naar (chrome)cast-apparaten. Het nadeel blijft echter, dat je de speakers niet moet kopen vanwege de geluidskwaliteit – daar vallen de speakers door de mand.

Google Home Mini schakelaar

Je kan een Google Home zo aan een Google Home Mini koppelen

Dat komt onder andere door het formaat van de speakers, ze zijn immers niet zo groot. Daarnaast is er in beide gevallen nog iets aan de hand, de speakers produceren namelijk mono-geluid. Vooral als je bepaalde soorten muziek gaat luisteren, dan merk je dat de geluidskwaliteit tegenvalt. Gelukkig is Google zo aardig geweest om op de Google Nest Mini en Home Max een stereo-pairing optie toe te voegen. Die optie komt nu beschikbaar voor de Google Home en Home Mini, zo laat Android Police weten – wil je het uitproberen, dan vind je hieronder alle stappen om stereo-pairing te activeren.

Stappenplan

Om Google Home-speakers aan elkaar te verbinden, moet je een aantal stappen doorlopen. Mocht je de optie nog niet zien, probeer de Google Home-app dan eens van een update te voorzien. Het is niet bekend via welke update de stereo-pairing functie beschikbaar is gekomen, maar de functie zal uiteindelijk voor alle Home en Home Mini-speakers uitrollen: je kan het in altijd uitproberen als de functie eenmaal beschikbaar komt. Volg de volgende stappen om de speakers aan elkaar te koppelen:

> Open de Google Home-app

> Zorg ervoor dat beide Home-speakers in de app staan

> Klik op één van de Home-speakers

> Vervolgens klik je op het tandwiel rechtsboven

> Zoek in de lijst naar de ‘speaker pair’ optie

> Doorloop nu de stappen en kies de te verbinden speaker

Google Home speaker pair

Nadat de speakers zijn gekoppeld, zijn ze als één speaker te zien / beeld: Android Police

Nu je alle stappen hebt doorlopen, zijn de speakers met elkaar verbonden. Dat zorgt er ook voor dat de speakers als één stereo-paar worden gezien in het cast-menu. Let wel, de Google Assistant werkt enkel nog op de speaker die als linker kanaal moet dienen. Mocht je het niet fijn vinden om de losse speakers gekoppeld te hebben? Dan kan je ze vanuit de app altijd weer ontkoppelen. Wil je graag de derde (en misschien vierde?) Google Home-speaker ook koppelen aan de eerste twee speakers? Dat is uiteraard mogelijk. Let er dan wel op dat de speakers bij elkaar op de kamer (komen te) staan.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk