Google Meet-tip: deelnemen aan een videogesprek

Google Meet-tip: deelnemen aan een videogesprek

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Meet videogesprek starten

Google Meet is één van de apps van Google waarmee je een videovergadering kunt starten. Google Meet kon in eerste instantie alleen door studenten en zakelijke klanten gebruikt worden maar is sinds eind april voor iedereen gratis te gebruiken. Hoog tijd dus, voor een serie artikelen waarin we uitleggen hoe je deze app kunt gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je deelneemt aan een videogesprek.

Je kan op meerdere manieren deelnemen aan een videogesprek in Google Meet: via Gmail, via Google Agenda, via een link naar het gesprek en via Google Meet zelf. Belangrijk om te weten: Elk Meet-videogesprek heeft een code waarmee je kunt deelnemen aan het videogesprek. De code van het gesprek bestaat uit een reeks tekens, zoals abc-defg-hjk. Je vindt de code van het videogesprek in de deelnamegegevens die aan je zijn gestuurd of aan het einde van de verstuurde link.

Deelnemen aan een videogesprek vanuit Gmail (desktop)

Je kan deelnemen aan een Meet-videogesprek plannen via Gmail. Open Gmail in de browser op je desktop en tik in de zijbalk onderin op 'Deelnemen aan een vergadering '. Als je wilt deelnemen aan een gesprek, geef je de code van het videogesprek op die je van de organisator hebt gekregen. Je kan helaas nog geen videogesprek via de Gmail-app op je telefoon starten of er aan deelnemen. Bovenstaande werkt dus alleen op je pc of laptop.

Een videovergadering starten vanuit Gmail

Deelnemen aan een videogesprek via Google Agenda (desktop)

Je kan deelnemen aan een Meet-videogesprek via Google Agenda op je desktop. Klik in Agenda op de afspraak waaraan je wilt deelnemen. Klik vervolgens op 'Deelnemen via Google Meet' en klik in het venster dat wordt geopend op Nu deelnemen.

Google Meet Deelnemen aan een videogesprek via Google Agenda

Deelnemen aan een videogesprek via Google Agenda (app)

In de Google Agenda-app werkt deelname aan een Meet-videogesprek hetzelfde. Open de betreffende afspraak in Google Agenda en tik op 'Deelnemen aan videogesprek'.

Google Meet Deelnemen aan een videogesprek via Google Agenda

Deelnemen aan een videogesprek via Google Meet (desktop)

Open Google Meet in de browser op je desktop via deze link. Selecteer de vergadering in de lijst met geplande afspraken en klik op 'Nu deelnemen'.

Google Meet Een videovergadering starten

Heb je een code van de organisator ontvangen? Voer deze dan in het vak 'Code invoeren' in en klik op 'Deelnemen'.

Deelnemen aan een videogesprek via Google Meet

Deelnemen aan een videogesprek via Google Meet (app)

Open de Google Meet-app op je mobiel. Veeg van onder naar boven om ingeplande videogesprekken te zien.
Tik op 'Deelnemen' of selecteer een vergadering in de lijst en tik op 'Deelnemen aan gesprek'.

Deelnemen aan een videogesprek via een link (desktop en app)

Je kan een videogesprek via Google Meet ook eenvoudig via een link. Heb je zo'n link via een berichten-app zoals WhatsApp of Facebook Messenger of via e-mail ontvangen? Tik erop en dan zal het gesprek direct via Google Meet op je desktop of je mobiel worden gestart. Zit je haar goed?

Google Meet Deelnemen aan een videogesprek via een link

Meer informatie over Google Meet

Wil je meer weten over Google Meet? Dan kun je ook hier terecht. Wil je weten hoe je een videogesprek met Google Meet start? Daar kom je achter in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk