Google Maps: zo zet je de maximum snelheid en snelheidsmeter aan

Google Maps: zo zet je de maximum snelheid en snelheidsmeter aan

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Maps kan je tijdens het navigeren de maximum toegestane snelheid zien, en het is ook mogelijk om altijd te zien hoe snel je rijdt. Alleen staan ze niet altijd standaard aan bij gebruikers. Wij leggen dus uit hoe je het activeert.

Google Maps maximum snelheid en snelheidsmeter

Heel wat mensen vertrouwen dagelijks op de gratis kaarten en navigatie van Google Maps. Het vormt een handig alles-in-één-pakket of je nu naar je werkt rijdt en de verkeersdrukte wil bekijken, of op vakantie bent en steden verkent die je niet kent.

Juist omdat Maps zo'n succes is komen er op regelmatige basis belangrijke verbeteringen voor de dienst, en twee voorbeelden daarvan zijn de snelheidsmeter en de maximum snelheid. Die eerste toont de snelheid van je auto tijdens het rijden, en dat moet dankzij de gps-verbinding van je telefoon iets nauwkeuriger werken dan in de auto. Daarnaast is Maps ook op de hoogte van de maximum toegestane snelheid op veel Belgische en Nederlandse wegen.

Gerelateerde artikelen

Maximum snelheid en snelheidsmeter activeren

Google testte beide functionaliteiten al een tijdlang voor ze officieel voor alle gebruikers beschikbaar waren. Het is dus goed mogelijk dat je ze een tijdlang in je navigatie zag opduiken en dat ze nadien weer verdwenen. Inmiddels zijn deze functies beschikbaar voor alle Maps-gebruikers en we tonen hoe je ze kan activeren in de instellingen van de navigatie-app.

Stappenplan
  1. Open Google Maps op je telefoon
  2. Druk rechtsboven op het profielicoontje van je Google-account
  3. Kies Instellingen
  4. Druk op Navigatie-instellingen
  5. Zet onder Rijopties de Maximum snelheid en de Snelheidsmeter aan
  6. Ze zijn te zien tijdens het navigeren
De juiste instellingen in Google Maps

De juiste instellingen in Google Maps

Gebruik jij Google Maps voor tijdens het navigeren of zijn er andere apps die vaker gebruikt? Misschien zweer je wel trouw aan de standaard navigatie die op het infotainmentsysteem van je auto actief is? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Maps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

AW Reader - Androidworld

AW Reader - Androidworld

Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk