Google Maps: zo vind je de favoriete plaatsen van je vrienden

Google Maps: zo vind je de favoriete plaatsen van je vrienden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps is veel meer dan een handige navigatie-app. Het heeft ook bepaalde kenmerken van een sociaal netwerk. Je kan namelijk de reviews van je vrienden bekijken zodat je weet welke plaatsen ze leuk vinden. Dat gaat van horecazaken tot musea en parken.

Reviews in Google Maps

Wanneer je op stedentrip of vakantie bent dan reken je misschien wel op de navigatie van Google Maps om makkelijk de juiste weg te vinden. Het is ook handig dat je in de app meteen reviews vindt over alle plaatsen op de kaart, zodat je waar je ook komt altijd de weg vindt naar de gezelligste koffiezaak uit de buurt. Kijk daarvoor naar de aanbevelingen in het 'Verkennen'-tabblad van de app.

In Google Maps kan je ook in een oogopslag kijken naar de reviews van je vrienden. Je kan zo in één klap zien welke plaatsen ze een positieve of negatieve review gaven, en ook eventuele foto's die ze genomen hebben zijn zichtbaar. Deze sociale functies maken sinds twee jaar geleden deel uit van de app.

Zo kan je vrienden volgen

Ga daarvoor naar het 'Updates'-tabblad in de app en kijk bij het kopje 'Voorgesteld voor jou'. Daar zie je aanbevelingen van Google Maps-gebruikers die je kent. Je kan op die manier hun profielen bekijken en je kan ook drukken op de 'Volgen'-knop zodat je de laatste activiteiten van je vrienden op de voet kan volgen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Google Maps: zo vind je de favoriete plaatsen van je vrienden

Zodra zij nieuwe foto's voor een plaats toevoegen of ergens een beoordeling plaatsen, krijg jij dat voortaan te zien bij 'Updates'. Je kan naast de reviews en foto's ook meteen de plaats bekijken die ze hebben bezocht. Zie je niet meteen de laatste updates van vrienden bij 'Updates' nadat je ze hebt gevolgd? In dat geval kan het helpen om Recente apps te openen en de app weg te vegen. Open Maps daarna opnieuw.

Volg jij mensen die je kent in Google Maps? Misschien gebruikte je de app tot nu enkel voor navigatie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Google Maps
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Heb je tips of ideeën voor de vakantiethemaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk