Tip: sla razendsnel in Google Maps een offline kaart op met deze truc

Tip: sla razendsnel in Google Maps een offline kaart op met deze truc

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Maps offline gebruiken

Onderweg of in landen buiten de EU is het niet vanzelfsprekend om telkens toegang te hebben tot een mobiele dataverbinding. Toch wil je uitgerekend wel toegang tot navigatie op vakantie in het buitenland, of op een trip voor je werk. Je bent dan namelijk op een vreemde plaats en het is ook niet altijd even eenvoudig om de weg te vragen aan plaatselijke bewoners omwille van een mogelijke taalbarrière.

De volgende truc voor Google Maps helpt je om ontzettend snel een kaart offline te bewaren. Misschien moet je snel zijn om een bus te halen en heb je nog maar heel even de toegang tot wifi, al is deze tip ook gewoon een leuk en handig weetje.

Zo werkt het

Tik in Maps op de zoekbalk en typ in 'ok maps' om dan te bevestigen. Vervolgens beland je in het scherm waarmee je normaal gesproken een offline gebied downloadt. Druk gewoon op 'Downloaden' om het gebied in je omgeving voor je beschikbaar te maken, en je bent dus in één keer klaar om te vertrekken. Zorg wel dat je je locatie op je telefoon hebt geactiveerd zodat je meteen kan navigeren.

Beelden van de app

Je kan ook in plaats van meteen op 'Downloaden' te tikken eerst het gebied aanpassen door de kaart in het kader te verslepen en in en uit te zoomen. Je ziet telkens onderaan het scherm hoeveel ruimte de kaart in beslag neemt, en let daar ook op want grote kaarten vragen om meer opslag. Wil je de kaart achteraf verwijderen? Tik vanuit het beginscherm van Maps op je profielfoto rechtsboven en kies 'Offline kaarten'. Naast elke kaart kan je op de de drie puntjes tikken om dan 'Verwijderen' te kiezen.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk