Google Maps-tip: zo gebruik je de nauwkeurigere locatiebepaling

Google Maps-tip: zo gebruik je de nauwkeurigere locatiebepaling

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps kan nauwkeuriger je locatie bepalen aan de hand van gegevens van Street View. Je moet de functie zelf eerst activeren en wij leggen je uit hoe dat doet.

Google Maps-locatie

Als je even de weg kwijt bent of je bevindt je in een stad waar je nooit eerder bent geweest, dan kan je altijd nog rekenen op de hulp van Google Maps om je de weg te wijzen. Al moeten we eigenlijk zeggen "bijna altijd", want Google geeft toe dat in drukke steden de satellietnavigatie via gps soms te kort kan schieten. In dat geval is Maps minder nauwkeurig dan je zou willen.

Google heeft daarvoor een oplossing en daarmee kan je de nauwkeurigheid van Maps kalibreren om de nauwkeurigheid te verhogen. Google gaat daarbij de camera van je telefoon gebruiken om te zien waar je je vlakbij bevindt, en die gegevens worden vergeleken met Street View-data om zo nauwkeurig je locatie te bepalen.

Weergave van de nauwkeurigheid van je locatie in Maps

Weergave van de nauwkeurigheid van je locatie in Maps

Zo stel je het in

Als je de functie wil gebruiken, druk je daarvoor in de app op het blauwe bolletje dat je locatie aanwijst om een menu te openen. Je kiest vervolgens onderaan 'Kalibreren met Live View'. Vervolgens vraagt Google Maps toegang tot je camera en je krijgt de waarschuwing dat je nog steeds het verkeer goed in de gaten moet houden. Vervolgens vraagt Maps je om je telefoon richting de gebouwen uit je omgeving te richten.

In mijn geval hoefde ik slechts even met mijn telefoon door het venster te richten naar de gebouwen aan de overkant van mijn straat om het te laten werken. Tot slot zie je op de kaart de melding 'Je locatie is heel nauwkeurig'.

Een andere methode om van nauwkeurigere locatiebepaling gebruik te maken, is door het kompas van je telefoon te kalibreren. Dat doe je eveneens via het 'menu van het blauwe bolletje'. Tik dan linksonder in dat menu op 'Kompas kalibreren' en maak een beweging in de vorm van het cijfer '8'. Recent onthulde Google ook deze handige Inzichten-functie in de tijdlijn en stoplichten op de Nederlandse wegen. Heb jij de locatiebepaling in Maps al eens gekalibreerd? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..
Google Maps-tip: zo gebruik je de nauwkeurigere locatiebepaling

Originele publicatiedatum: 15 juli 2020 / Opnieuw gepubliceerd: 12 juli 2021

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk