Google Maps: met deze truc kan je plaatsen veel sneller opzoeken

Google Maps: met deze truc kan je plaatsen veel sneller opzoeken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Maps kan je adressen zelf een label geven. In plaats van in je navigatie-app het volledige adres te typen van de woonplaats van een vriend, typ je gewoon: 'Mark' of 'Mieke'. Dat werkt ook veel beter in combinatie met de Google Assistent. We leggen uit hoe labels werken.

Google Maps-labels

Voor heel wat autobestuurders is Google Maps de standaard navigatie-app, vaak in combinatie met Android Auto. Alleen kan je veel makkelijker een bestemming kiezen als je voor je meest bezochte plaatsen eigen labels instelt. Labels werken sneller, zowel als je een hele plaatsnaam met het toetsenbord typt of een opdracht geeft aan de Assistent.

In plaats van "Navigeer naar Schoolstraat 93 in Nieuwerbrug aan den Rijn", zeg je tegen de Google Assistent: "Navigeer naar oom Peter". Voor zijn adres heb je namelijk een label ingesteld met de naam 'Oom Peter'. Je kan die labels ook gebruiken in de zoekfunctie van de app om dan vervolgens te navigeren.

Labels maken het zoeken in Maps makkelijker

Labels maken het zoeken in Maps makkelijker

Stappenplan

In onderstaande stappen leggen we uit hoe je zelf labels maakt in Maps, die je dan later kan gebruiken om de plaats makkelijk te vinden. Volg deze stappen:

  1. Typ in Google Maps een adres of plaats een spelt op de kaart door de plaats lang ingedrukt te houden
  2. Onderaan verschijnen knoppen in beeld. Veeg ze naar links en druk op Label
  3. Typ een naam voor het label en druk op Label toevoegen

Belangrijk is wel dat je enkel labels kan instellen voor een adres of een plaats op de kaart zonder adres. Je kan geen label maken voor bijvoorbeeld een restaurant, winkel of een andere zaak. Als je toch een kortere naam wil voor een zaak, dan kan je op de kaart een spel plaatsen dichtbij die zaak, of je gebruikt het adres van de zaak om het label te maken.

Meer Google Maps-tips

Eerder legden we ook al uit hoe je met Maps je reis kan plannen of hoe je de app kan gebruiken zonder internetverbinding. Met Maps kan je ook makkelijk tankstations vinden op je route en we bespraken onlangs zes tips voor Maps die je echt wil kennen. Ben jij een fervent Maps-gebruiker of gebruik je ook een alternatief voor de populaire navigatie-app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste tips voor Google Maps? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk