Google Maps: hoe kan ik afstand meten op de pc of telefoon

Google Maps: hoe kan ik afstand meten op de pc of telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps is een populaire kaartenapplicatie, en natuurlijk is het mogelijk om dan afstand tussen punten te berekenen. Dat kan zowel vanuit je browser op je pc als in de Android-app. We leggen uit hoe je kan meten in Maps.

Google Maps afstand meten

Als je een route berekent in Maps, dan krijg je telkens te zien hoeveel kilometer je moet afleggen om tot bij je bestemming te komen en hoe lang je ervoor nodig hebt. Maar natuurlijk kan je net als op een echte kaart verschillende punten aanduiden en daartussen de afstand meten in vogelvlucht.

Met onderstaande stappen leggen we je uit hoe dat werkt in de browser op pc en op je Android-smartphone.

Google Maps op pc

  • Open Google Map
  • Gebruik de zoekfunctie om het vertrekpunt voor de meting te zoeken of versleep de muis tot je op de bestemming bent
  • Klik op de juiste plaats met de rechtermuisknop en selecteer Afstand meten om je vertrekpunt te markeren
  • Elke keer wanneer je klikt plaats je een nieuw punt en de totale afstand verschijnt onderaan
  • Je kan eventueel de lijnen van het traject verslepen met de muisaanwijzer door te klikken, de muis vast te houden, te verslepen en dan los te laten.
Google Maps in de browser op pc

Google Maps in de browser op pc

Google Maps op je Android-telefoon

  • Open de Google Maps-app
  • Gebruik de zoekfunctie om het vertrekpunt voor de meting te zoeken of veeg op het scherm tot je op de juiste plek bent
  • Plaats je vinger op de plek van het vertrekpunt en houdt ingedrukt. 
  • De plaatsnaam verschijnt onderaan het scherm. Veeg omlaag en druk op Afstand meten
  • Veeg op het scherm tot de plaats van het tweede punt en kies toevoegen om het vast te zetten. Je kan zo meerdere punten plaatsen en de totale afstand verschijnt onderaan.
Google Maps op Android

Google Maps op Android

Gebruik jij Google Maps weleens om de afstand tussen plaatsen op de kaart te meten, of gebruik je vooral routes in Maps? Misschien zijn er andere apps waarmee jij de afstand tussen plaatsen meet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google maps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk