Google Maps: 5 manieren om geld te besparen met de app

Google Maps: 5 manieren om geld te besparen met de app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Autorijden is momenteel ontzettend duur geworden door hoge brandstofprijzen, maar Google Maps kan je helpen om de goedkoopste tankstations te vinden. Dit zijn vijf tips waarmee je flink wat geld kan besparen dankzij Maps.

1. Gebruik Maps gewoon elke keer

Heel toevallig maakte ik het zelf nog mee het voorbije weekend: een reis van een halfuur naar een winkelcentrum, draaide uit in een trip die dubbel zoveel tijd in beslag nam. Ik wist zelf de weg naar het winkelcentrum, maar Google Maps is dan ook veel meer dan een navigatie-app. Als ik Maps had gebruikt, dan had ik met een alternatieve weg veel sneller op mijn bestemming kunnen aankomen.

Dat had niet alleen minder tijdverlies en en stress opgeleverd, maar ook een lager brandstofverbruik. Door stil te staan in het verkeerd, blijft je motor onnodig draaien en ook de airco en de verwarming blijft langer werken. Maak er dus een gewoonte van, ook voor korte trips, om Maps te gebruiken.

2. Vind goedkope tankstations

Deze feature is nog relatief nieuw in Maps en het is daarom goed om ze nog eens te onderstrepen. Wanneer je in de zoekbalk 'tankstation' of 'benzinestation' invoert, dan krijg je op de kaart alle tankstations bij jou in de buurt te zien. Bij heel wat van die takstations zal je meteen ook al hun prijs op de kaart vinden en zo kan je flink wat geld besparen op een volle tank.

Brandstofprijzen zijn meteen op kaart zichtbaar in Maps

Brandstofprijzen zijn meteen op kaart zichtbaar in Maps

3. Offline kaarten

Of je nu een beperkte databundel hebt of op vakantie met de auto rijdt in een land waar er nog roamingkosten zijn: met offline kaarten kan je geld besparen. Google hoeft dan niet telkens de hele kaart op je telefoon te laden. Voor je vertrekt kan je gewoon thuis met je wifi-verbinding een kaart downloaden van de plaats waar je gaat rijden en Google zorgt er ook automatisch voor dat die offline kaarten up-to-date blijven. Zo kan je een offline kaart toevoegen:

  1. Druk in Maps op het profielicoontje van je Google-account
  2. Kies Offline kaarten
  3. Tik op Selecteer eigen kaart
  4. Selecteer het kaartgedeelte in Maps dat je wil bewaren en kies Downloaden

4. Kies het goedkoopste vervoermiddel

Wanneer je je in de stad verplaatst zijn er zoveel verschillende vervoersopties. Je kan de bus of tram nemen, een taxi of een elektrische step of scooter, afhankelijk waar je bent. In heel wat steden in Europa kan je met Maps de prijzen voor al deze vervoersopties vergelijken op basis van de route die je gaat afleggen. Zo kan je steeds kiezen voor de voordeligste optie.

5. Vind betaalbare restaurants

Zoals al eerder gezegd: Maps is zoveel meer dan alleen navigatie-app. Ze helpt je ook om een goedkope maar leuke plaats te vinden om te lunchen of 's avonds ut eten te gaan. Als je naar eetplaatsen zoekt in Maps, dan geeft de app met het aantal eurotekens weer wat de prijsklasse is. Je kan in de app ook filteren zodat je alleen een lijst krijgt van betaalbare eetgelegenheden. Zo werkt dat:

  1. Tik onder de zoekbalk van Maps op Restaurants
  2. Bovenaan kies je voor het menu Prijs
  3. Tik op de knop met één euroteken en kies Klaar
  4. Zoek een voordelig restaurant uit met goede gebruikersrecensies
Het menu waarmee je de prijs filtert in Maps

Het menu waarmee je de prijs filtert in Maps

Heb jij nog meer tips om te besparen dankzij Google Maps? Misschien gebruikte je al een van de functies die we in dit artikel hebben besproken. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Google Maps
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk