Tip: Google Keep donker thema uitgerold, zo activeer je hem

Tip: Google Keep donker thema uitgerold, zo activeer je hem

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Keep donker thema

Google plant voor zijn volgende Android-versie, Android 10 Q, een systeembreed donker thema die automatisch apps donker laat kleuren als je hem aanzet. Een groot voordeel hiervan is dat je je ogen minder belast met wit licht en dart je tegelijk zuiniger met je accu omspringt. Een belangrijke vereiste is natuurlijk dat er ook een donker thema beschikbaar is voor elke app en daarom zien we Google de afgelopen maanden steeds meer donkere thema's verspreiden.

We zagen onlangs Chrome een donker thema krijgen en ook de Calculator behoort sinds vorige maand tot de gelukkigen. YouTube was één van de eerste apps die ervan mocht genieten, net als het populaire Google Berichten. De volgende app die verwend wordt met een donker jasje, is Keep, nadat we eerder al screenshots te zien kregen van de donkere modus.

Screenshots van het donkere thema

Zo werkt het donkere thema

Google Keep komt normaal gezien zelf met een handige pop-up-melding die je aanbiedt om de donkere modus te activeren. Dat nieuwe uiterlijk heeft een donkergrijze tint, maar net als bij Googles andere donkere thema's gaat het bedrijf niet voor zwart, ook al is dat gunstig voor AMOLED-schermen. Knap is wel hoe de gekleurde notities behouden blijven, maar een rustigere pasteltint krijgen.

De donkere modus werd ontdekt in versie 5.19.111.06 van Keep. Als je een pop-up-melding ziet met 'Probeer het donkere Keep-thema', dan kies je voor 'Inschakelen'. Anders tik je linksboven op het hamburgermenu en kies je 'Instellingen'. Daarna zet je bij 'Weergaveopties' de schakelaar bij 'Donker thema inschakelen' aan.

Ga jij het donkere thema proberen, of ben je eerder aangetrokken tot de 'light side'? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Keep

Google Keep

Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk