Google kan nu je gitaar stemmen: zo werkt het

Google kan nu je gitaar stemmen: zo werkt het

Google Zoeken heeft een nieuwe ingebouwde functie waarmee je een gitaar, of een ander instrument, kan stemmen. Google luistert naar de noten en vertelt wanneer ze iets hoger of lager moeten klinken. We leggen uit hoe het werkt.

Gitaar stemmen met Google

Er zijn heel wat apps in de Play Store waarmee je een muziekinstrument kan stemmen. Ze gebruiken de microfoon van je smartphone om dan in real-time weer te geven welke muzieknoot weerklinkt. Maar waarom zou je een aparte app installeren, als Google een eenvoudige tool in zijn zoekresultaten heeft?

Google kan je voortaan vanuit je browser helpen om je muziekinstrument te stemmen, dat schrijft Android Police. De functie is beschikbaar op de mobiele Google-site, maar ook op desktop. Zolang je apparaat een microfoon heeft kan de tool werken. Al speelt de kwaliteit van de microfoon wel een rol voor de nauwkeurigheid, en in veel gevallen zal de microfoon op je smartphone beter werken dan bij een pc.

Google kan nu je gitaar stemmen: zo werkt het

Zo werkt het

Als je de tuner wil gebruiken moet je je browser wel even de nodige toestemming geven om van je microfoon gebruik te maken. In onderstaande stappen leggen we uit hoe je instrumenten stemt met Google.

  1. Geef in Google de volgende zoekopdracht in: Google tuner, en bevestig
  2. Kies voor het icoontje met de doorstreepte microfoon
  3. Ga voor Toestaan
  4. Als je een telefoon gebruikt kies je Tijdens het gebruik van de app. Op desktop mag je deze stap overslaan
  5. Je kan nu je instrument stemmen en Google geeft richtlijnen

Ga jij je muziekinstrument nu telkens met Google stemmen, of vind je de methode vooral handig als je geen stemapparaat bij de hand hebt. Misschien gebruik je een app om je instrument te stemmen of stem je een instrument telkens op je eigen gevoel. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google
De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Google Assistent, je Google-account, herinneringen, zoek ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties