Google Foto's schrapt een handige optie voor videoback-ups, dit is het alternatief

Google Foto's schrapt een handige optie voor videoback-ups, dit is het alternatief

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google heeft de optie om videoback-ups via mobiele data in Google Foto’s uit te schakelen, verwijderd. Hiervoor in de plaats komt Google met de optie om een limiet te stellen aan back-ups via mobiele data. We leggen je in dit artikel even kort uit hoe het nu werkt.

Geen onderscheid meer in foto's en video's 

Het was via Google Foto’s voorheen mogelijk om geen videoback-ups te laten maken als je niet met een wifi-netwerk verbonden was. Deze functie heeft Google nu stilletjes verwijderd, zo zag 9to5Google. En dit is jammer, aangezien je nu geen onderscheid meer kunt maken in video- of fotoback-ups. Voorheen kon je er namelijk voor kiezen om wel fotobestanden, maar geen videobestanden te uploaden via mobiele data. Dit was voornamelijk handig voor mensen met een kleinere databundel. Zij zien bijvoorbeeld liever dat alleen kleinere fotobestanden worden geüpload naar de cloud, maar grote videobestanden niet. Deze optie is er nu niet meer.

Gerelateerde artikelen

Hiervoor in de plaats kan je nu een dagelijkse back-uplimiet via mobiele data instellen. Het zit dus net even anders in elkaar, al kan je back-ups via mobiele data nog steeds wel gewoon uitzetten. De nieuwe instellingen vind je nu met de volgende stappen:

  1. Druk op je ‘profielfoto' rechts bovenin Google Foto’s
  2. Ga naar 'Instellingen voor Foto's'
  3. Klik op 'Back-up en synchronisatie'
  4. Ga vervolgens naar ‘Gebruik van mobiele data’ en kies je gewenste daglimiet voor back-ups via mobiele data. Je kunt hier kiezen uit: ‘Niet via mobiele data', 5 MB, 10MB, 30 MB en onbeperkt. Voor mensen die bij de vorige instellingen 'back-up maken via mobiele data' uit hadden gezet, staan de nieuwe instellingen standaard op 'niet via mobiele data'. 
Google Foto's schrapt een handige optie voor videoback-ups, dit is het alternatief

Alleen voor Android

De nieuwe stappen van 5 MB tot 30 MB zijn overigens opmerkelijk te noemen. 5 MB lijkt voor een videoback-up vrij karig en ook met 30 MB hoef je geen grote videobestanden te uploaden. Hiermee blijft er voor de meeste mensen eigenlijk alleen de keuze 'onbeperkt' en 'niet via mobiele data' over.

Bij de nieuwe instellingen staat nu overigens ook de optie om een back-up te maken tijdens roaming uit- dan wel aan te zetten. De wijziging is op dit moment alleen voor Android-smartphones uitgerold. Apparaten die werken op iOS hebben op dit moment nog de oude optie. Het is nog niet bekend of die uiteindelijk ook de nieuwe instellingen en opties gaan krijgen.

Maak jij gebruik van de back-up en synchronisatie in Google Foto's, eventueel via mobiele data? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk