Google Foto's-tip: zo gebruik je portretvervaging in je foto's

Google Foto's-tip: zo gebruik je portretvervaging in je foto's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's heeft een slimme fotobewerkingsfunctie waarmee je de achtergrond op een foto kunt vervagen. Androidworld legt uit hoe dit in zijn werk gaat.

Google Foto's portretvervaging

Portretvervaging is een mooie functie in Google Foto's om bijvoorbeeld afbeeldingen van huisdieren, eten en bloemen extra diepte mee te geven. Deze functie in Google Foto's is beschikbaar in voor iedereen met een Pixel-telefoon en voor iedereen met een Google One-abonnement.

Stappenplan

Voor het onderstaande stappenplan zijn foto's gebruikt die gemaakt zijn met verschillenden camera-apps op verschillende telefoons.

  1. Open de app Google Foto's en selecteer een foto die gemaakt is met de portretmodus
  2. Tik op Bewerken
  3. Scroll naar de Tools en tik op Portretvervaging
  4. Kies voor Vervagen
  5. Versleep de slider om de diepte te vergroten of te verkleinen. Hierbij kun je een focuspunt op de foto selecteren.

Bij stap 5 kun je desgewenst op Automatisch tikken om Google Foto's de vervaging automatisch te laten toepassen. Je kan naast vervagen ook kiezen voor Diepte. Deze optie gebruik je om aan te passen welk bereik van de foto wordt vervaagd.

Google Foto's-tip: zo gebruik je portretvervaging in je foto's

Meer Google Foto's tips

Wist je dat je wazige foto's op de Pixel 7 en Pixel 7 Pro kunt verbeteren met 'Foto scherp maken'. Deze bewerkingsfunctie werkt voor zowel nieuwe als oudere foto's in je fotobibliotheek. Dit is de uitleg. Hieronder vind je nog meer handige Google Foto's-tips.

Google Foto's-tip: zo gebruik je portretvervaging in je foto's

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk