Google Foto's laat je nu tekst kopiëren naar je pc, zo werkt het

Google Foto's laat je nu tekst kopiëren naar je pc, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Foto's kan voortaan tekst in afbeeldingen herkennen en ze vervolgens kopiëren naar een pc met Chrome. De functie werkt dankzij de integratie van Google Lens en je kan er nu gebruik van maken. We tonen hoe het werkt.

Google Foto's tekst kopiëren

Google Foto's kan een nieuw en handig trucje. Je kan voortaan tekst kopiëren uit je foto's om hem dan op je computer in het klembord te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld de tekst uit je foto meteen in een document plakken. Lezers van Android Police merkten de functie op, en het lijkt om een feature te gaan die vrij recent is toegevoegd in alle stilte.

De functie werkt dankzij Google Lens, dus zorg dat je ook die app op je telefoon geïnstalleerd hebt. Daarnaast moet de Chrome-browser op je pc openen en belangrijk is dat je daar met hetzelfde Google-account bent ingelogd om de functie te laten werken. Al dient dat enkel om de tekst in het klembord ontvangen, want je kan die later ook buiten je browser plakken.

Google Foto's laat je nu tekst kopiëren naar je pc, zo werkt het

Zorg dat je Google Lens-app op je telefoon hebt

Zo werkt het

Allereerst open je een foto in Google Foto's waarop duidelijk tekst zichtbaar is, en daarna kan je onderaan de interface op het Google Lens-icoontje tikken. Je kan vervolgens alle tekst markeren die je wil kopiëren naar je computer en je krijgt dan volgende opties te zien: 'Tekst kopiëren', 'Kopiëren naar computer', 'Zoeken', 'Beluisteren' en 'Vertalen'. De eerste optie laat je tekst kopiëren naar je telefoon, maar met de tweede kan je de tekst op je computer gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Google Foto's laat je nu tekst kopiëren naar je pc, zo werkt het

De desktopmelding op je pc

Als je die tweede optie aantikt kan je een verbonden computer kiezen en meteen ontvang je op je pc een melding die stelt dat er tekst is gekopieerd vanaf je telefoon. Je kan hem dan met je pc plakken, waar je maar wil, op de gebruikelijke manieren. De snelste methode is natuurlijk met de toetsenbombinatie 'CTRL+V'. Vind jij het handig dat je voortaan teksten op je pc kan kopiëren vanuit je foto's? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..
Google Lens

Google Lens

Wat is Google Lens? Google Lens is een app die draait om slimme object- en tekstherkenning via kunstmatige intelligentie. Lens gebruikt de informa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk