Google Foto's-tip: zo importeer je foto's uit andere apps

Google Foto's-tip: zo importeer je foto's uit andere apps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan foto's en video's uit andere apps kopiëren naar Google Foto's. Sommige diensten hebben namelijk een integratie gemaakt met de populaire galerij-app zodat je makkelijk foto's en video's kan uploaden in de cloud. We leggen uit bij welke diensten het werkt.

Importeren in Google Foto's

Google Foto's is de standaard galerij-app op alle Android-smartphones. De cloud-back-ups zijn ontzettend handig en de app heeft nog meer handige functies. Toch is de kans groot dat je ook op andere plaatsen nog beelden hebt bewaard. Het is via sommige van deze diensten erg makkelijk om foto's over te dragen.

In Google Foto's is een menu genaamd Foto's importeren. Dat vind je via Bieb -> Tools -> Je bibliotheek ordenen -> Foto's importeren. Van daaruit vind je links naar diensten van derden waar je foto's kan importeren. Google linkt naar de volgende diensten:

 • Facebook
 • Pixieset
 • Pic-Time
 • iCloud
 • Image.canon
 • Fotoscan

- Lees verder onder de screenshot -

Google Foto's-tip: zo importeer je foto's uit andere apps

Importeren uit Facebook

Er is een ten eerste een goede integratie waarmee je vlot Facebook-foto's kan overdragen. Dat is handig voor de foto's waarin je bent getagd, maar ook voor wanneer je nog oude - ietwat confronterend foto's hebt - uit de beginjaren van Facebook. Zo werkt het:

 1. Open Foto's importeren via de stappen hierboven
 2. Druk op Facebook
 3. Kies Google Photos
 4. Onder Foto's kan je kiezen welke beelden je wil overdragen. Selecteer eventueel op basis van albums of een periode
 5. Doe hetzelfde voor Video's en druk Volgende
 6. Tik op Koppelen
 7. Log in met je Google-account en druk op Doorgaan
 8. Kies Overdracht starten
 9. Bevestig met je Facebook-wachtwoord
 10. Je foto's en video's van Facebook verschijnen in een aparte map op Google Foto's. De verwerking van je aanvraag bij Facebook kan tot enkele dagen in beslag nemen

- Lees verder onder de screenshot -

Google Foto's-tip: zo importeer je foto's uit andere apps

iCloud en Canon-camera's

Google Foto's verwijst daarnaast naar Apple iCloud, dat is natuurlijk een grote concurrent als het gaat om de cloudopslag van foto's. Googles galerij-app is namelijk ook beschikbaar in de App Store van iOS. Net als bij Facebook moet je een overdracht van je foto's en video's aanvragen en bij Apple kan het tot een week duren om die te verwerken. We leggen in dit artikel uit hoe je media kan overzetten van iCloud naar Google Foto's.

Wat wel vlotter gaat is foto's overzetten van Canon-camera's. De bekende fabrikant van camera's heeft zijn image.canon-app waarmee je foto's via een directe wifi-verbinding van je camera kan overzetten naar je smartphone. Dankzij de Google Foto's-integratie werkt dat overzetten en back-uppen volledig automatisch.

Andere diensten

Fotoscan is nog een verhaal apart. Het is namelijk geen dienst waar je foto's op bewaard, maar wel een tool van Google waarmee je oude foto's kan inscannen, zodat je ze in de cloud kan bewaren. Dat werkt geheel via de camera van je telefoon en de nodige beeldverwerking die de foto optimaliseert. Hoe Fotoscan werkt leggen we in dit artikel uit.

Gebruik jij een dienst waarmee je niet rechtstreeks foto's kan overdragen naar Google Foto's? In dat geval moet je ze handmatig naar de opslag van je telefoon op pc kopiëren. In het geval van je telefoon verschijnen ze dan in een mapje van de Bieb. Op je pc kan je naar photos.google.com gaan in je browser om dan op Uploaden te drukken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tips over Google Foto's? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk