Google Foto's-tip: zo werkt de handmatige gezichtsherkenning

Google Foto's-tip: zo werkt de handmatige gezichtsherkenning

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's gezichtsherkenning 

Google Foto's kan al geruime tijd mensen (maar ook dieren) herkennen in foto's die je er hebt opgeslagen. In de app krijg je een overzicht voorgeschoteld van personen die op de foto staan, netjes gegroepeerd op de naam die je zelf aan deze persoon hebt toegevoegd. Dus zoek je foto's van je moeder of je zoontje, dan staan deze allemaal bij elkaar en kun je ze makkelijk delen met hen. Die herkenning door Foto's is erg goed, ook als mensen veranderen in de loop der tijd.

In juli van dit jaar antwoordde David Lieb, het producthoofd van Google Foto's, een reeks vragen die door gebruikers van de app aan hem werden gesteld waaronder de vraag waarom het niet mogelijk is om handmatig wijzigingen door te voeren als er iets misgaat met de herkenning van de algoritmes. Lieb gaf aan dat die functie op de planning stond en nu is het zover.

Handmatig gezichtsherkenning instellen

Wil je personen in foto's handmatig aanpassen of juist toevoegen? Volg dan deze stappen. Zorg er ook voor dat je de nieuwste versie van Google Foto's hebt.

> Open een foto met een mens of huisdier

> Veeg omhoog over de foto en tik op het potloodje naast de gezichten

> Voeg nu ontbrekende personen toe en verwijder onjuist herkende personen

Google Foto's Handmatig gezichtsherkenning instellen

De nieuwe mogelijkheid komt met een aantal voordelen. Zo moest je voorheen wachten totdat je een persoon op meerdere foto's had vastgelegd voordat deze herkend werd. Nu kun je een 'onbekende persoon' in Foto's dus meteen van een naam voorzien. Daarnaast kun je gezichten van mensen die de app heeft gedetecteerd maar die je niet kent, makkelijker verwijderen zodat ze niet meer telkens naar voren komen.

Het handmatig koppelen van mensen aan gezichten is mogelijk in versie 4.32.1 van Google Foto's maar is volgens Android Police een server-side update. Het kan dus nog even duren voordat je de optie ziet.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk