Google Fit activiteiten delen, zo werkt het

Google Fit activiteiten delen, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan in de Google Fit-app je workouts delen met familie en vrienden op sociale media of via chatapps. Je kan hierbij meerdere gegevens selecteren en we leggen in dit artikel uit hoe je dat doet.

Gerelateerde artikelen

Google Fit activiteiten delen

Je kunt je Google Fit-dagboekgegevens (zoals statistieken, routes en foto's) delen via social media en berichten-apps als WhatsApp en Telegram. Op deze manier kun je je familie, vrienden en kennissen deelgenoot maken van jouw sportieve talenten. Dat doe je als volgt:

  1. Open Google Fit op je telefoon
  2. Tik onderaan op Dagboek
  3. Selecteer een activiteit
  4. Tik rechtsboven op Delen
  5. Kies de informatie die je wilt delen
  6. Deel de informatie met een app of sla de afbeelding op je telefoon op
Google Fit activiteiten delen, zo werkt het

Bij punt 5 kun je kiezen uit uit je statistieken, een foto of een kaart. Als je voor de kaart gaat, deel je de route die je tijdens de workout hebt afgelegd. Je kan hier ook nog een markeringskleur kiezen. Let wel op dat je de locatie van je huisadres te achterhalen is als vanuit daar bent gaan sporten. Kies je voor Statistieken, dan deel je de tijd, het aantal behaald hartpunten en eventueel het aantal kilometers dat je hebt afgelegd. Ga je voor een foto van je workout, dan kan je die meteen maken of selecteren vanuit de galerij. Je kan daarna de foto meteen delen via een chatapp of sociale media zoals Facebook of Instagram.

Wat zijn hartpunten?

De American Heart Association (AHA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raden je aan om actief te blijven en zo je hart gezond te houden. Ze bevelen aan om elke week 150 minuten matig intensief te bewegen of 75 minuten stevig actief te zijn. Google Fit houdt je beweging bij in de vorm van hartpunten en stappen, zodat je deze aanbevelingen makkelijker kunt volgen. Je verdient hartpunten met activiteiten waarbij je een hogere hartslag krijgt. Je kunt ze verdienen met activiteiten zoals een stevige wandeling, hardlopen, zwemmen, een aerobicsles of tennissen. Zorg ervoor dat je je activiteit bijhoudt of registreert.

Nu je weet hoe je je trainingen in Google Fit kunt delen met anderen, kun je meteen aan de slag! Gebruik jij Google Fit om je sportieve prestaties bij te houden of een andere app? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Fit? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk