Zo schakel je Google Assistent in op de Chrome-browser op Android

Zo schakel je Google Assistent in op de Chrome-browser op Android

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google lanceerde inmiddels vijf jaar geleden de Assistent, Googles ‘slimme spraakassistent’ die steeds meer huiskamers weet te veroveren. In de Chrome-browser op Android is Google echter blijven hangen op zijn oude spraaktechnologie. Tenminste: tenzij je deze stappen ter harte neemt om de Assistent in te schakelen in Google Chrome.

Google Assistent in Chrome

Google Maps, Chrome en de Play Store vormen een rijtje van apps die tenminste één ding gemeen hebben, en dat is de inclusie van de standaard spraakherkenning van Google. Een nadeel van deze vorm van spraakherkenning is onder andere dat het met slechts één taal tegelijk kan werken. Gebruik je Googles spraakassistent liever in het Engels, maar staat de telefoon ingesteld op het Nederlands? Dan zal dit niet werken. Je moet dan eerst de systeemtaal aanpassen.

Googles bestaande voice-input voor Chrome

Googles bestaande voice-input voor Chrome

Tezamen met ondersteuning voor meerdere systeemtalen, biedt de Assistent-spraakherkenning op Android een moderner uiterlijk. Het is uiteraard niet het belangrijkste onderdeel van de switch van Googles voice-input naar Assistent, maar is wel mooi meegenomen. Wie van het uiterlijk en spraakondersteuning in meerdere talen tegelijkertijd wil kunnen genieten, kan voortaan terecht in Google Chrome op Android.

Gerelateerde artikelen

Wel moet de functie nog handmatig ingeschakeld worden. Hoe dat precies werkt, leggen wij hieronder uit.

Assistent-flag inschakelen

Google test de functie momenteel nog in zijn ‘flag’-systeem. Met dit systeem kunnen testfuncties in Chrome handmatig worden in- en uitgeschakeld. Soms zijn zulke functies enkel in een bètaversie van de Chrome-browser beschikbaar, maar dat geldt niet voor de Assistent-functie. Maak jij gebruik van de Chrome-browser die na aankoop op je Android-telefoon stond, dan ben je gereed om aan de slag te gaan met onderstaande stappen.

  1. Open de Chrome-browser op Android
  2. Navigeer via de navigatiebalk naar Chrome://flags
  3. Typ in de zoekbalk omnibox assistant voice search
  4. Klik vervolgens op het dropdown-menu
  5. Selecteer Enabled om de Assistent in Chrome in te schakelen
  6. Klik op Herstart als Chrome daarom vraagt, en sluit (en open) hem daarna nogmaals

Het kan soms een paar uur duren voordat de Assistent verschijnt in jouw Chrome-browser. Is het jou gelukt om de Assistent in te schakelen in Chrome op Android? Wat zijn voor jou de redenen om naar de Assistent over te schakelen vanuit de standaard voice-input van Android? Laat het zeker weten in de reacties onder dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Heb je tips of ideeën voor de themaweek?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk