Zo verstuur je een audiobericht met de Google Assistent

Zo verstuur je een audiobericht met de Google Assistent

Google Assistent audiobericht versturen

Zit je in de auto of heb geen zin om een lang verhaal te typen? Dan kun je nu met de Google Assistent heel gemakkelijk een audiobericht versturen. Dit werkt voor nu alleen nog in het Engels en het Portugees. Je geeft allereerst de volgende opdracht aan het slimme hulpje: “Hey Google, send an audio message.” Daarna geef je de persoon op die het audiobericht krijgt en vervolgens spreek je het audiobericht in.

Ik heb het een aantal keren geprobeerd en het ging helaas vaker niet goed dan wel. Daarbij had ik de ene keer zowel Engels als Nederlands ingesteld als alleen Engels. Ik hoop in ieder geval dat Google nog verder gaat sleutelen aan deze spraakopdracht want het is een hele handige feature voor de Google Assistent.

Google Assistent audiobericht versturen

Nog meer mogelijkheden van de Google Assistent

Google geeft naast deze nieuwe functies nog een aantal tips. Zo kan de Google Assistent webpagina's van Chrome hardop voorlezen en realtime vertalen in 42 verschillende talen en je helpen met het maken van een selfie. Daarnaast geeft het bedrijf nog een aantal handige spraakopdrachten maar die werken helaas alleen in het Engels. Wil je ze toch bekijken? Dan kan je hier terecht.

> “Hey Google, maak een selfie.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Assistent? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer