Je Google Agenda delen met familie of vrienden: zo doe je dat

Je Google Agenda delen met familie of vrienden: zo doe je dat

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Agenda is een handige-app op je telefoon, maar je kan hem ook delen met vrienden of familie zodat ze zien wanneer jij afspraken hebt. We leggen je uit hoe je je agenda deelt.

Google Agenda delen

Het delen van je agenda is ontzettend handig. Zo weet bijvoorbeeld je partner wanneer je gaat shoppen met vriendinnen, en is je moeder op de hoogte dat je later thuiskomt, zodat ze niet voor jou hoeft te koken. Je hebt in Google Agenda altijd zelf de controle over welke agenda je met wie deelt. Zo kan je de agenda met privéafspraken met je partner delen zonder dat die ook je afspraken op het werk hoeft te zien van je aparte werkagenda.

Verder is er ook de gezinsagenda, dat is een plaats waar je activiteiten kan plannen die voor het hele gezin van toepassing zijn, bijvoorbeeld voor uitjes die je samen doet. Afspraken die je in deze agenda plant zijn altijd zichtbaar voor alle leden van het gezin. Je krijgt zo'n gezinsagenda zodra je een gezinsgroep in Google maakt. Hoe dat werkt en wat de voordelen zijn bespreken we hier.

Gerelateerde artikelen

Zo deel je je Google Agenda

In dit artikel gaan we ons verder focussen op de individuele agenda en hoe je die kan delen met iemand anders. Als je een Google-account hebt, dan komt dat ook met een persoonlijke agenda. Zodra je die deelt met bijvoorbeeld je partner, dan verschijnen jouw afspraken tussen zijn of haar afspraken, maar in een andere kleur. We leggen uit hoe je je agenda deelt.

  1. Zorg dat je in je browser bent ingelogd met je Google-account
  2. Bezoek calendar.google.com. Als je je telefoon gebruikt, druk dan even in het menu met de drie puntjes en op Desktopsite
  3. Onder Mijn Agenda's kies je het menu met de drie puntjes naast de agenda die je wil delen
  4. Ga naar Instellingen en delen
  5. Scroll naar Delen met specifieke mensen en kies Mensen toevoegen
  6. Vul het e-mailadres in van de persoon met wie je je agenda wil delen en bevestig met Verzenden
  7. De andere persoon wordt via e-mail ervan op de hoogte gebracht dat je je agenda hebt gedeeld. Via die mail kan hij jouw agenda toevoegen aan Google Agenda.

Je gedeelde agenda beheren

Zodra je je agenda met iemand hebt gedeeld, zijn er nog een aantal aandachtpunten om te bekijken. Als eerste de rechten die de andere persoon heeft. Standaard kan hij je afspraken bekijken alsook de details, maar het is niet mogelijk voor de ander om nieuwe afspraken toe te voegen of bestaande afspraken te bewerken.

Je kan dat wel wijzigen in de instellingen onder het kopje Delen met specifieke mensen. Via een dropdownmenu kan je je de ander bewerkrechten geven of details verbergen. In dat laatste geval ziet de ander alleen of je vrij bent of bezet, maar niet wat de afspraak juist inhoudt.

De verschillende rechten die je kan verlenen

De verschillende rechten die je kan verlenen

Via het menu Delen met specifieke mensen kan je ook het delen weer ongedaan maken door naast de betreffende persoon op het kruisje te tikken. Verder kan je ook altijd gedeelde agenda's verbergen en dat werkt ook in de Google Agenda-app. Dat kan door het selectievakje naast de naam van de agenda af te vinken. Afspraken uit die agenda zijn dan niet zichtbaar in het overzicht, tot je de agenda weer aanvinkt.

Afspraken toevoegen

Heb jij meerdere agenda's in Google Agenda, bijvoorbeeld ook nog je werkagenda? Als je een afspraak wil toevoegen, let er dan goed op dat je dat je die in de juiste agenda plaatst. Telkens wanneer je via het plusknopje een nieuwe agenda-afspraak maakt, dan verschijnt de naam van de agenda onder de titel van de afspraak. Door op de naam van die agenda te tikken kan je eventueel een andere agenda kiezen voor de nieuwe afspraak, bijvoorbeeld de agenda die je deelt met je partner.

Deel jij een digitale agenda met iemand of ga je dit in de toekomst proberen? Laat het ons hieronder weten in de reacties. Hieronder lees je nog meer handige tipartikelen over Google Agenda.

De populairste artikelen over Google Agenda
Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk