Een Google Agenda delen: zo doe je dat

Een Google Agenda delen: zo doe je dat

Google Agenda

Een agenda is zeker geen overbodig luxe als je een druk leven hebt. Zeker als je een gezin en werk moet combineren kan het al eens gebeuren dat je iets over het hoofd ziet. In mijn omgeving zie ik nog regelmatig personen die gebruik maken van de ‘ouderwetse’ papieren agenda, maar een digitale kalender op je smartphone hebben, zoals Google Agenda, kan heus wel handig zijn. Niet alleen omdat je deze bijna altijd bij je hebt, maar ook eenvoudig je gebeurtenissen kunt delen met anderen.

Hieronder zullen we je stapsgewijs tonen hoe je een agenda aanmaakt, deelt met anderen en ervoor zorgt dat deze zichtbaar is binnen de Google Agenda-app of Agenda-widget.

Agenda aanmaken

De eerste stap is het creëren van een agenda. Dit doe je door naar de Google Agenda-website te surfen en je aan te melden met je Google Account.

> Klik op het tandwieltje bovenaan het agendaoverzicht, en klik op ‘instellingen’.

> Klik links in het menu op ‘Agenda toevoegen - Nieuwe Agenda aanmaken’.

> Hier vul je de naam en omschrijving van de agenda in en klik je op ‘ Agenda maken’

Vanaf nu zal de agenda tussen alle andere agenda’s verschijnen en kan je deze beginnen gebruiken.

Agenda delen

Nu we een agenda hebben gemaakt, is het tijd om deze te delen. Daarvoor moet je eerst terug gaan naar de Google Agenda-website. Links op het scherm zie je jouw verschillende agenda’s. Om één van deze te delen, klik je op de drie verticale puntjes naast de desbetreffende agenda. In het menu dat verschijnt selecteer je ‘instellingen en delen’.

Zo kom je in het instellingsmenu terecht, waar je naar beneden scrollt tot je ‘Delen met specifieke mensen’ tegenkomt. Daar kan je mensen toevoegen waarmee je deze agenda wilt delen door op ‘mensen toevoegen te klikken’.

Je vult dan het e-mailadres van de persoon in en bepaal je of hij/zij afspraken kan wijzigen, aanmaken of enkel lezen. De persoon waarmee je de agenda deelt, zal nu een mail ontvangen met de gedeelde agenda-link.

Google Agenda-app

Nu alles online is ingesteld, is het tijd om je gedeelde agenda op je smartphone te toveren. Hiervoor download je eerst de Google Agenda-app, als deze al niet voorgeïnstalleerd staat op je telefoon. Na de installatie open je de Agenda-app en zie je in de agenda meteen alle afspraken van je verschillende agenda’s.

Als je veel agenda’s gebruikt, kan dit al snel onoverzichtelijk worden. Dit pas je eenvoudig aan door bovenaan op het hamburgermenu te klikken, waarna je in de zijbalk aanduidt welke agenda’s er zichtbaar moeten zijn.

Verder kan je ook in deze zijbalk het agenda-overzicht wijzigen naar planning, dag, 3 dagen, week- en maandoverzicht.

Afspraak toevoegen

Om een afspraak te maken en te delen met anderen, klik je op ‘het plusteken rechts onderaan en kies ‘Afspraak’. In het nieuwe scherm vul je de titel in en selecteer je de agenda die je hierboven hebt gedeeld.

Verder kan je het tijdstip, locatie en kleurweergave van de afspraak aanpassen. Ook kan je zaken toevoegen zoals een conferentie, een bijlage of een notitie.

De nieuwe afspraak zal in de gedeelde agenda verschijnen en zichtbaar worden voor iedereen die toegang heeft tot deze agenda.

Deel jij een digitale agenda met iemand of ga je dit in de toekomst proberen? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Google Agenda
Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties