Je Gmail wachtwoord wijzigen, zo doe je dat

Je Gmail wachtwoord wijzigen, zo doe je dat

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gebruik je Gmail en wil je je wachtwoord van deze a-mail-app een keertje veranderen? Dat is niet moeilijk en kan gewoon op je Android-telefoon.

Gmail-wachtwoord veranderen

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om wachtwoorden te veranderen. Dat doe je vanwege beveiligingsredenen of omdat je het wachtwoord vergeten bent. Wil je het wachtwoord van Gmail veranderen? Dan zul je je wachtwoord van je Google-account moeten aanpassen. Dit wachtwoord wordt namelijk gebruikt voor veel Google-producten, zoals Gmail en YouTube. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet op je Android-telefoon.

Stappenplan

Om je wachtwoord van je Google-account aan te passen volg je onderstaande stappen. Met je nieuwe wachtwoord kun je dan vervolgens ook inloggen op Gmail.

  • Ga op je Android-telefoon naar de Instellingen
  • Scroll naar beneden en tik op Google

Gmail-wachtwoord veranderen op je Android

  • Tik op Je Google-account beheren
  • Veeg in de navigatiebalk bovenaan naar Beveiliging

Gmail-wachtwoord veranderen op je Android

  • Tik onder Inloggen bij Google op Wachtwoord en log hier opnieuw in
  • Geef in het volgende scherm je nieuwe wachtwoord op en tik vervolgens op Wachtwoord wijzigen

Gmail-wachtwoord veranderen op je Android

Nu heb je je wachtwoord van je Google-account met succes veranderd. Je kan dus met het nieuwe wachtwoord inloggen op je Gmail en op andere diensten van Google.

Gerelateerde artikelen

Nog meer tips?

We hebben op Androidworld nog veel meer tips over verloren wachtwoorden en zoekgeraakte Androidtelefoons. Ben je je telefoon kwijt of is hij misschien gestolen? In zulke gevallen zijn ook verschillende stappen die je kan doen om hem terug te vinden of de geleden schade te beperken. Deze stappen vind je in dit artikel. Ben je het wachtwoord van je Google-account vergeten? Dan kun je hier terecht voor een oplossing. Daarnaast hebben we ook nog een aantal tips voor je verzameld die ervoor zorgen dat je nog steeds kunt inloggen op je Google-account of Gmail, ook als je je wachtwoord vergeten bent. Bekijk deze tips hier.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..
Je Gmail wachtwoord wijzigen, zo doe je dat

Originele publicatiedatum: 18 juli 2020 / Geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd: 5 mei 2021

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk