Geld verdienen met het beantwoorden van simpele vragen

Geld verdienen met het beantwoorden van simpele vragen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er zijn apps in de Google Play Store waarmee je heel eenvoudig geld kunt verdienen. Eén van de bekendste is Google Opinion Rewards en in dit artikel leer je er alles over.

Wat is Google Opinion Rewards?

Als je de app Google Opinion Rewards geïnstalleerd hebt, ontvang je regelmatig notificatie met daarin de vraag of je enquêtes van marktonderzoekers wilt invullen. De vragen zijn niet moeilijk en het invullen kost maar een paar seconden van je tijd. De frequentie van de enquêtes kan verschillen, er zijn namelijk niet altijd enquêtes beschikbaar. Vragen kunnen gaan over allerlei onderwerpen en de beloning per sessie varieert van enkele centen tot zo'n 75 cent. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!

Google Opinion Rewards

Google Opinion Rewards

Wat krijg je ervoor?

In ruil voor je deelname ontvang je een beloning in de vorm van Google Play-tegoed. Dit tegoed kun je alleen in de Play Store inwisselen en niet bij andere winkels.

Waar kun je het Google Play-tegoed inwisselen?

Tijdens het installatieproces word je gevraagd om je Google-betalingsprofiel te koppelen aan de app. Op deze manier kan Google het tegoed aan je account toevoegen. Nadat je de eerste betaalde enquête hebt ingevuld, krijg je een bevestigingspagina te zien waarop staat hoeveel tegoed er aan je Google-betalingsprofiel is toegevoegd. Zorg er dus wel voor dat je bij Google Play bent ingelogd met dezelfde inloggegevens als in de Opinion Rewards-app en het Google-betalingsprofiel, zodat het tegoed juist wordt overgeboekt.

Vervolgens kun je het tegoed in de Play Store inwisselen om apps, games, films, tv-programma's, tijdschriften of muziek aan te schaffen. Als je een app of game in de Play Store wil kopen, zal het tegoed direct verrekend worden.

Tegoed inwisselen in de Play Store

Tegoed inwisselen in de Play Store

Hoe lang is het tegoed geldig?

Het tegoed dat je met Google Opinion Rewards verdient, vervalt één jaar nadat het tegoed is verstrekt. Als je dus veel hebt opgespaard, is het zaak om af en toe even de datum in de app te controleren. De datum wordt op het startscherm direct onder je totale Play-saldo weergegeven.

Hoe is het gesteld met mijn privacy?

De gegevens die je via de Google Opinion Rewards-app verstrekt, worden verzameld door marktonderzoekers die enquêtes uitvoeren via Google Consumentenonderzoeken. Tenzij aan het begin van de enquête anders is aangegeven, blijven je antwoorden anoniem en worden deze samengevoegd met de antwoorden van de overige respondenten. Zo hebben je antwoorden op de enquêtevragen geen invloed op de advertenties die u te zien krijgt. Meer over het privacybeleid ten aanzien van de Rewards-app vind je hier.

Hoeveel heb ik in totaal verdiend?

Ben je benieuwd hoeveel tegoed je in totaal hebt gekregen voor het invullen van de enquêtes? Dit bedrag vind je in het zijmenu onder 'Beloningsgeschiedenis'. Ik sta nu op 121,17 euro. Wil je weten waar je je tegoed aan besteed hebt in de Play Store? Bekijk dan hier je bestedingsgeschiedenis in je Google-betalingsprofiel.

Hoeveel heb jij tot nu toe verdiend? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Beloningsgeschiedenis in Google Opinion Rewards

Beloningsgeschiedenis in Google Opinion Rewards

Google Opinion Rewards

Google Opinion Rewards

Als je Google Opinion Rewards geïnstalleerd hebt, krijg je regelmatig een notificatie met de vraag om enquêtes van marktonderzoekers in te ..

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk