Zo verwijder je je Google Assistent gesprekken voor meer privacy

Zo verwijder je je Google Assistent gesprekken voor meer privacy

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is mogelijk om je web- en app-activiteit, locatiegeschiedenis en je YouTube-geschiedenis na een bepaalde termijn te laten verwijderen, maar je kan ook je gesprekken met de Google Assistent verwijderen. Dat is vooral handig als het slimme hulpje onbedoeld een conversatie opgevangen heeft die het niet moest horen. Tijd voor meer privacy dus. Zo verwijder je de gesprekken met de Google Assistent.

Gesprekken met de Google Assistent verwijderen

De Google Assistent slaat al je eerdere activiteiten op, bijvoorbeeld om te onthouden wat je interesses zijn en beter op jou toegesneden reacties te kunnen geven. Je kunt je eerdere activiteiten op elk gewenst moment bekijken of verwijderen.

Je kan dat ook eenvoudig via een stemopdracht doen. Je zegt dat 'Oké Google' om de slimme assistent te activeren en vervolgens vraag je 'Verwijder het laatste wat ik tegen je zei' of 'Verwijder alles wat ik vorige week tegen je zei.' Op deze manier kun je snel opgeslagen Google Assistent-activiteiten verwijderen zonder dat je daarvoor de Google-app hoeft in te duiken of je Google-account hoeft door te spitten.

Je kunt ook zeggen:

  • 'Hey Google, verwijder mijn laatste gesprek.'
  • 'Hey Google, verwijder de activiteit van vandaag.'
  • 'Hey Google, verwijder de activiteit van deze week.'
  • 'Hey Google, dat was niet voor jou bedoeld'. Hiermee verwijder je wat je als laatste hebt gezegd.

Wil je meer dan een week aan gegevens verwijderen? Dan kun je met deze spraakopdrachten niet uit de voeten. Google Assistent zal je doorverwijzen naar je Google-account of de Google-app om daar data te verwijderen.

Zo verwijder je je Google Assistent gesprekken voor meer privacy

Meer persoonlijke gegevens in Google verwijderen

Je kan persoonlijke informatie die door Google wordt verzameld (automatisch na 3 of 18 maanden) verwijderen via de stappen bij web- en app-activiteit in dit artikel of via je Google-account. Voor het automatisch verwijderen van je YouTube-geschiedenis, kun je deze stappen volgen. Wat vind jij van deze privacy-tools van Google? Gebruik je ze al wel eens of mag Google alle gegevens van jou verzamelen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reactie. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk