Ontdek 4 verborgen WhatsApp functies die je nog niet kende

Ontdek 4 verborgen WhatsApp functies die je nog niet kende

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

WhatsApp kent geen geheimen voor je. Je gebruikt het al zoveel jaar, je blijft op de hoogte via onder andere Androidworld… Maar, weet je wel zeker dat je je weg er echt zo goed in weet? We noemen vier WhatsApp-functies die niet iedereen kent, maar wel heel erg handig zijn.

1. Een foto versturen die verdwijnt

Wil je een foto versturen, die iemand niet per se vaker hoeft te mogen zien? Helaas zet WhatsApp er een klein klokje bij, zodat de ander weet dat hij of zij een foto ontvangt die na een keer kijken verdwijnt. Handig om te weten: de ander kan ook geen screenshot maken van je foto (tenzij hij of zij met een andere telefoon een opname maakt van zijn telefoonscherm). Een verdwijnende foto sturen doe je door in een WhatsApp-gesprek naar het paperclipje te gaan, dan Galerij, dan kies je de foto die je wil sturen en naast Onderschrift toevoegen… staat er dan een soort klokje met een 1. Tik daarop als je hem maar 1 keer toonbaar wil maken. Dit kan ook met video’s, op de exact zelfde manier.

Ontdek 4 verborgen WhatsApp functies die je nog niet kende

2. E-mail jezelf een chatgesprek

Of je nou een salarisonderhandeling doet op WhatsApp of gewoon de eerste gesprekken tussen jou en je liefje wil teruglezen en bewaren: wist je dat je gesprekken naar jezelf kunt laten mailen? Dat doe je door in de app in het betreffende gesprek rechtsbovenin naar de puntjes te gaan. Vervolgens kies je Meer en Chat exporteren. Je krijgt dan de keuze of je media wil toevoegen (foto’s, gifjes, et cetera) of dat je alleen tekst wil. Vervolgens kun je het gesprek via Gmail naar jezelf mailen, of meteen in je Drive zetten, of in een ander programma. Je kunt het zelfs via WhatsApp naar iemand doorsturen.

Ontdek 4 verborgen WhatsApp functies die je nog niet kende

Gerelateerde artikelen

3. Je locatie delen

Je loopt op een festival rond te dolen, zoekend naar je vrienden die precies de andere kant op liepen toen jij even naar het toilet ging. Drank in de man hè? Gelukkig is er een reddingsboei. Je kunt je locatie delen voor een kwartier, een uur of zelfs acht uur. Je gaat hiervoor naar het gesprek, paperclipje, Locatie en dan kun je kiezen voor Live locatie delen. Op die manier zien mensen wanneer je rondloopt ook waar je heengaat. Hoeven mensen niet per se precies te weten waar je bent, maar wel dat je in de stad bent, dan kun je ook kiezen voor een van de opties onder nabijgelegen locaties.

Ontdek 4 verborgen WhatsApp functies die je nog niet kende

4. Handsfree spraakberichten opnemen

Niet iedereen weet deze lifehack, dus we herhalen hem graag nogmaals: je hoeft niet de hele tijd je telefoon vast te houden terwijl je een spraakbericht opneemt. Je neemt een spraakbericht op door op het microfoontje naast de invoerbalk te drukken. Als je een spraakbericht opneemt, dan swipe je omhoog met de vinger waarmee je opneemt om hem in een soort opnamemodus te zetten. Je doet je verhaal en vervolgens tik je op de verzendknop als je het wil versturen, of op de prullenbak als je het liever weggooit.

Kende je deze handige functies van WhatsApp al? Ken je nog betere? Deel je tips met de Androidworld-community in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Ontdek 4 verborgen WhatsApp functies die je nog niet kende
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk