Ontdek 7 verborgen Gmail functies die je nog niet kende

Ontdek 7 verborgen Gmail functies die je nog niet kende

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gmail is al jarenlang een van de meest populaire e-maildiensten ter wereld. Miljoenen mensen gebruiken het dagelijks om te communiceren, zowel voor persoonlijke als professionele doeleinden. Hoewel de meeste gebruikers bekend zijn met de basisfunctionaliteiten van Gmail, zijn er verschillende verborgen functies die veel mensen nog niet kennen. In dit artikel belichten we zeven van deze functies en helpen we je om het meeste uit je Gmail-ervaring te halen.

1. E-mails plannen

Heb je ooit een e-mail opgesteld die je later wilt verzenden? Met Gmail kun je e-mails plannen, zodat ze op een specifiek tijdstip worden afgeleverd. Dit is handig wanneer je werkt aan een project en een herinnering wilt instellen of wanneer je e-mails wilt verzenden op een moment dat ze het meest effectief zullen zijn. Om een e-mail te plannen, schrijf je gewoon je bericht zoals gewoonlijk, klik je op de drie puntjes naast de verzendknop en dan op Sturen plannen. Hier kan je een specifieke datum en tijd selecteren.

Ontdek 7 verborgen Gmail functies die je nog niet kende

2. E-mails snoozen

Als je e-mails ontvangt die je op een later tijdstip wilt afhandelen, kun je de snooze-functie van Gmail gebruiken. Hiermee kun je een e-mail tijdelijk uit je inbox verwijderen en deze op een later moment laten terugkeren als herinnering. Wanneer je een e-mail hebt geopend, tik je rechts bovenaan op de drie puntjes en dan op Snoozen. Selecteer een datum en tijd waarop je de e-mail wilt laten terugkeren. Op het opgegeven tijdstip verschijnt de e-mail opnieuw in je inbox. Je kunt de gesnoozede items altijd terugvinden onder Gesnoozed in het zijmenu.

3. Slimme antwoorden gebruiken

Als je vaak onderweg bent en snel op e-mails moet reageren, kunnen de slimme antwoorden (Smart Compose) van Gmail je enorm helpen. Gmail maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om contextuele antwoorden voor te stellen op basis van de inhoud van de ontvangen e-mail. Deze voorgestelde antwoorden verschijnen onderaan de e-mail en kunnen met één klik worden verzonden. Het bespaart je tijd en moeite bij het typen van antwoorden op e-mails die een snelle reactie vereisen. Let op: Smart Compose is beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans.

4. Labels en filters gebruiken

Gmail biedt een krachtig systeem van labels en filters waarmee je je inbox kunt organiseren en e-mails automatisch kunt sorteren. Labels lijken op virtuele mappen waaraan je e-mails kunt toewijzen, terwijl filters regels zijn die je kunt instellen om bepaalde e-mails automatisch te markeren, archiveren, verwijderen of doorsturen naar specifieke labels. Door labels en filters effectief te gebruiken, kun je je inbox opgeruimd houden en belangrijke berichten gemakkelijker terugvinden.

Ontdek 7 verborgen Gmail functies die je nog niet kende

Je kunt geen labels maken via de Gmail-app, alleen op de pc. Klik hiervoor aan de linkerkant op Meer en dan op op Nieuw label maken. Een filter maken kan ook alleen op je pc. Tik bij een specifieke mail op de drie puntjes. Klik op Berichten zoals deze filteren en voer je filtercriteria in. Als je klaar bent klik je op Filter maken.

Ontdek 7 verborgen Gmail functies die je nog niet kende

5. Ongewenste e-mails automatisch verwijderen

Heb je genoeg van die eindeloze stroom ongewenste reclame-e-mails in je inbox? Gmail heeft een verborgen functie waarmee je ongewenste e-mails automatisch kunt verwijderen zonder dat je ze handmatig hoeft te markeren of te verwijderen. Ga naar de instellingen van Gmail op je pc en klik op het tabblad Filters en geblokkeerde adressen. Klik onderaan op Nieuw filter maken en voer de criteria in voor de ongewenste e-mails die je wilt verwijderen, zoals bepaalde afzenders of specifieke trefwoorden. Tik op Filter maken, kies vervolgens de optie Verwijderen en sla het filter op. Vanaf nu worden deze ongewenste e-mails automatisch verwijderd zonder dat ze je inbox vervuilen.

6. Vertrouwelijke modus

Als je gevoelige informatie deelt via e-mail, kan de vertrouwelijke modus van Gmail je helpen de privacy en beveiliging van je berichten te waarborgen. Deze modus voorkomt dat ontvangers de inhoud van het bericht kunnen doorsturen, kopiëren, downloaden of afdrukken. Bovendien kun je een vervaldatum instellen voor de e-mail, zodat deze na een bepaalde tijd automatisch wordt verwijderd. Om de vertrouwelijke modus te activeren, klik je op het icoontje van het slotje met een klokje erin bij het opstellen van een e-mail. De uitgebreide uitleg vind je in dit artikel op Androidworld.

Gerelateerde artikelen

7. Sneltoetsen in Gmail gebruiken

Wil je jouw Gmail-ervaring op desktop efficiënter maken? Gmail biedt een reeks sneltoetsen die je kunt gebruiken om veelvoorkomende taken snel uit te voeren. Druk op de '?'-toets terwijl je in Gmail bent om de lijst met beschikbare sneltoetsen te openen. Hier vind je sneltoetsen om berichten te archiveren, verwijderen, markeren, doorsturen en nog veel meer. Door sneltoetsen te gebruiken, kun je veel tijd besparen en sneller door je inbox navigeren.

Dus daar heb je het: zeven verborgen Gmail-functies die je waarschijnlijk nog niet kende. Door gebruik te maken van deze functies kun je je e-mailbeheer verbeteren, je inbox georganiseerd houden en efficiënter communiceren. Probeer ze uit en ontdek hoe ze je e-mailervaring naar een hoger niveau tillen.

Of je nu ongewenste e-mails automatisch wilt verwijderen, sneltoetsen wilt gebruiken, de vertrouwelijke modus wilt gebruiken, e-mails wilt snoozen of andere verborgen functies wilt ontdekken, Gmail heeft voor ieder wat wils.

Dus ga aan de slag, experimenteer met deze functies en pas ze toe op je dagelijkse e-mailroutine. Je zult versteld staan van de tijd en moeite die je kunt besparen terwijl je tegelijkertijd een georganiseerde en efficiënte inbox behoudt!

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk