Gboard-tip: teksten vertalen zonder Translate te openen

Gboard-tip: teksten vertalen zonder Translate te openen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wil je direct in het tekstvak vertaalde tekst zetten zonder dat je daarvoor eerst Google Translate erbij hoeft te pakken? Dat doe je heel eenvoudig met de toetsenbordapp van Google, Gboard. Androidworld legt uit hoe je dit doet.

Snel teksten vertalen zonder Translate te openen

Je kan met Gboard heel eenvoudig woorden of zinnen vertalen met Google Translate zonder dat je daar Translate voor hoeft te openen. Inderdaad, je hoeft de app waarin je zit niet te verlaten om Translate te openen, tekst te vertalen, vertaalde tekst te kopiëren om deze weer te plakken in de app waar je in zat. Dat kan een stuk sneller!

Gerelateerde artikelen

Direct in Gboard teksten vertalen

Speel je een game waar spelers van over de hele wereld berichten plaatsen in de in-game chat? Zit je in een WhatsApp-groep met buitenlandse studenten? Dan kan jij reageren op berichten in welke taal ook, zonder dat je de game of app moet verlaten om eerst de tekst te vertalen. Dat doe je als volgt:

  1. Open Gboard door op het vak te tikken waar je iets kunt invullen
  2. Tik op de drie puntjes rechts in de navigatiebalk
  3. Tik op Vertalen
  4. Selecteer de taal waarin je typt en de taal waarin de tekst moet worden vertaald
  5. Typ je bericht en de tekst wordt meteen vertaald
  6. Tik op versturen als je klaar bent!
Snel tekst in Gboard vertalen in Discord

Snel tekst in Gboard vertalen in Discord

Dit trucje scheelt je heel wat tijd en wisselen tussen apps. Je kan trouwens met Gboard ook razendsnel tekst tussen verschillende apps kopiëren. En als je een woord typt, kan je die in de vorm van een aangepaste sticker versturen. Uiteraard staat Gboard ook in onze lijst met beste toetsenbord-apps voor Android. Welke toetsenbordapp gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties.

Meer tips over Gboard

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat standaard werkt op de meeste Android-telefoons. Gboard staat bekend om zijn slimme woordvoorspellingen en heel wa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk