Zo schakelt Gboard in batterijbesparingsmodus over naar een donker thema

Zo schakelt Gboard in batterijbesparingsmodus over naar een donker thema

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Accubesparing met Gboard

Op het gebied van hardware worden accu's enigszins groter, maar op het gebied van software gaat de ontwikkeling een tandje sneller. Android Pie is voorzien van Adaptive Battery ofwel aanpasbaar batterijbeheer die via on-device machine learning kijkt hoe je je telefoon gebruikt en beperkt vervolgens het accugebruik van weinig gebruikte apps.

Versie 7.6.13 van de toetsenbordvervanger Gboard bespaart nu ook op je accu. Hiervoor dien je eerst een schakelaar om te zetten in de instellingen. Deze vind je in de instellingen van de app onder 'Voorkeuren' > 'Overschakelen naar donker thema in batterijbesparingsmodus'. Als je dit aanzet, zal Gboard van kleur verschieten als batterijbesparing is ingeschakeld. Er wordt dus gewisseld tussen licht en donker thema als je het toetsenbord opnieuw opent. Batterij besparen werkt alleen bij OLED-schermen.

 Gboard in batterijbesparingsmodus

Dit is een welkome aanvulling op de Gboard-app. Hoewel... In combinatie met de optie 'Grijstinten' in Digital Wellbeing en het in te stellen apparaatthema in Android Pie, is deze wisseling overbodig. Vooral voor de smartphones die nog niet draaien op Android Pie of de optie hebben om in heel Android een donker thema toe te passen zoals OnePlus, is deze functie zeer geschikt. Ondertussen voegen vele ontwikkelaars zelf al een donkere modus aan hun app toe. Denk aan de NOS-app, YouTube-app en de Telefoon-app.

Downloaden

Via onderstaande knop kun je Gboard updaten naar de nieuwste versie. Is die er nog niet? Dan is er een apk'tje.

Via: AndroidPolice

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk