Facebook-tip: zo schakel je vriendschapssuggesties-meldingen uit

Facebook-tip: zo schakel je vriendschapssuggesties-meldingen uit

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Facebook lijkt het als een doel op zich te zien om mensen te verbinden die elkaar helemaal niet kennen. Voor sommigen biedt het wellicht uitkomst, maar voor anderen betekent het dat ze vaker dan nodig geprikkeld worden door Facebook. Hoe je van de ‘meldingen’ voor mensen die je mogelijk kent afkomt? Je leest het in dit artikel.

Vriendschapssuggesties in Facebook

Na een lange tijd zonder de Facebook-app te hebben geleefd, is hij sinds kort weer te vinden op mijn Android-telefoon. In de basis biedt de app veel voordelen, zoals snellere laadtijden van berichten en over het algemeen een vloeiendere ervaring. Nadelen zijn er echter ook, waaronder alle notificaties die vanuit de app worden verzonden. Van sommige apps ontvang je graag notificaties, bijvoorbeeld van je e-mailapplicaties en WhatsApp, Telegram of Signal. Notificaties van ‘Facebook’ zie je wellicht liever als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gerelateerde artikelen

Een van de notificaties die Facebook stuurt heeft te maken met de vriendschapssuggesties. Zodra de app een persoon heeft om aan je voor te stellen, stuurt het een notificatie. Opvallend is dat het vaak gaat om mensen die je niet kent, waarvan de vraag is hoe Facebook de personen selecteert. Hoewel Facebook je maar al te graag notificaties zou willen blijven sturen, biedt het wel de mogelijkheid om notificaties voor zulke vriendschapssuggesties uit te schakelen. Facebook blijft wel voorstellen aan je doen, maar doet dit enkel als de app wordt geopend.

Suggestie-notificaties uitschakelen

Het uitschakelen van de notificaties is mogelijk via de Facebook-app voor Android en iOS, evenals via de (mobiele) browser op Android, iOS, Windows, Mac OS en andere besturingssystemen. Hieronder vind je de stappen voor de Facebook-app voor Android. Gezien het ontwerp van de iOS en Android-apps van Facebook vrijwel gelijk aan elkaar zijn, kun je onderstaande stappen vermoedelijk ook op iOS volgen.

  1. Open de Facebook-app
  2. Klik op het hamburger-menu rechtsboven
  3. Scrol naar onder tot je Instellingen en privacy tegenkomt
  4. Klik op Instellingen en privacy
  5. Klik vervolgens op Instellingen
  6. Navigeer daaropvolgend naar Instellingen voor meldingen
  7. Klik daar op Mensen die je misschien kent
  8. Zorg ervoor dat de schakelaar achter Meldingen toestaan op Facebook uit staat
Facebook-tip: zo schakel je vriendschapssuggesties-meldingen uit

Zodra de schakelaar uit staat, ontvang je in zijn geheel geen notificaties meer die betrekking hebben tot vriendschapssuggesties. Mocht je op termijn de notificaties toch weer willen ontvangen, dan kun je stap 8 omgekeerd uitvoeren. Krijg jij ook altijd notificaties over vriendschapssuggesties? Ben jij van plan om het uit te gaan schakelen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

0 reacties

Tips

Dit vind je misschien ook leuk