Facebook-tip: zo bekijk je de meest recente tijdlijnberichten

Facebook-tip: zo bekijk je de meest recente tijdlijnberichten

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Facebook helpt gebruikers naar eigen zeggen door enkel relevante berichten weer te geven. Berichten die Facebook minder interessant acht, maar jij misschien wel graag terugziet op je tijdlijn, worden zo afgeschermd. Houd je liever zelf de controle over welke berichten wel en niet relevant zijn? Lees dan verder om te ontdekken hoe je de meest recente berichten kan terugvinden op Android.

Facebook en het algoritme

Heb je eens een belangrijke foto of gebeurtenis van vrienden of familie gemist op Facebook? De kans is groot dat - afhankelijk van hoe actief je bent op Facebook - het algoritme verantwoordelijk is geweest daarvoor. Het Facebook-algoritme weet welke berichten jij graag ziet, en neemt daarbij mee hoeveel interacties een bericht ontvangt. Deze gegevens worden gecombineerd met andere variabelen; alle variabelen bijeen bepalen de invulling van jouw tijdlijn.

Gerelateerde artikelen

Daarbij dient gezegd te worden dat ook recente berichten als relevant gezien kunnen worden. Toch zal je meestal niet alle recente berichten voorgeschoteld krijgen. Ook zal je merken dat Facebook in sommige gevallen een bepaald bericht herhaaldelijk bovenaan blijft serveren, of dat een groep jouw tijdlijn overneemt. Zulke berichten ontvangen dan vaak veel interacties. Hoewel het fijn is om op de hoogte te blijven van alle updates van groepen, vrienden, familie en pagina's die je volgt, wil je wel alle gebeurtenissen kunnen volgen - niet de gebeurtenissen die belangrijk zijn in één groep, of van één van je vrienden.

Recente berichten op Facebook

Facebook ziet zijn algoritme als één van de redenen waarom het platform zo succesvol is geworden. Bekijk je liever (alle) recente berichten, dan ben je het daar wellicht niet volledig mee eens. Zowel in de app voor Android, als voor de Facebook-website, is er gelukkig een manier om het ‘algoritme’ te omzeilen. Hieronder lees je hoe je te werk kan gaan.

  1. Open de Facebook-app op Android
  2. Scrol rustig naar beneden en omhoog tot er bovenaan een balk verschijnt met Startpagina, Favorieten en Recent
  3. Klik op Recent om alle recente berichten te bekijken
Facebook-tip: zo bekijk je de meest recente tijdlijnberichten

Facebook heeft in tegenstelling tot Twitter nog geen optie om standaard recente berichten op je tijdlijn te weergeven. Telkens na het openen van de Facebook-app op Android zal je dus de stap moeten uitvoeren voor het weergeven van recente berichten. Gebruik jij deze functie wel eens? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk