Facebook-tip: zo verwijder of archiveer je oude berichten

Facebook-tip: zo verwijder of archiveer je oude berichten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Oude Facebook-berichten 

Als je al een hele historie aan berichten hebt opgebouwd op Facebook, dan kan het verstandig zijn om de bezem er eens door te halen. Sommige oude berichten laten misschien niet je allerbeste kant zien en als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan kun je deze berichten maar beter weghalen. Dat geldt misschien ook voor berichten die je tijdens je vorige relatie of Je kan ze één voor één op Facebook of met externe tools in batches verwijderen, maar Facebook introduceert nu ook een eigen tool hiervoor: Activiteit beheren.

Facebook-berichten verwijderen

Bekijk het gif'je hier

Archiveren en verwijderen

De archieffunctie is bestemd voor oude berichten waarvan je niet langer wilt dat anderen deze op Facebook kunnen zien, maar die je nog wel voor jezelf wilt bewaren. Je kunt bijvoorbeeld een bericht archiveren dat je op de middelbare school hebt gemaakt en dat je nog steeds grappig vindt, maar waarvan je liever niet wilt dat deze door iemand anders op Facebook wordt gezien. Wil je oude berichten definitief verwijderen, dan is dat ook mogelijk. Verwijderde berichten blijven nog dertig dagen in de prullenbak bewaard.

Zo werkt het

Open allereerst de Facebook (Lite)-app en tik op je profiel. Open je profielpagina en tik vervolgens op de drie puntjes op de 'Profielinstellingen' te openen. Tik dan op 'Activiteitenlogboek' en dan op de knop 'Activiteit beheren'. Nu kun je aan de slag met je het verwijderen of archiveren van berichten. Dit kan per bericht of meerdere tegelijkertijd. Je kan het overzicht verkleinen door te filteren op categorie, datum of personen om zo specifieke berichten van een bepaalde periode of met bepaalde mensen weer te geven.

Beschikbaarheid

Facebook stelt de functie 'Activiteit beheren' allereerst in de reguliere Facebook-app en Facebook Lite beschikbaar en later zal ze ook op desktop beschikbaar komen.

Oude Facebook-berichten verwijderen

Facebook Lite

Facebook Lite

Facebook Lite is een lichtere versie van de officiële Facebook-app. Deze versie is veel kleiner dan de normale app en gebruikt daarnaast ook nog een veel minder ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk