Facebook-foto's overzetten naar Google Foto's, zo werkt het

Facebook-foto's overzetten naar Google Foto's, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Facebook-foto's overzetten

Apple, Google, Microsoft, Twitter en Facebook werken samen aan een open-source initiatief genaamd het Data Transfer Project. De bedoeling is dat het voor gebruikers makkelijker moet worden om gegevens uit te wisselen tussen de verschillende platformen van deze internet- en techgiganten. Facebook werkte al langer aan een tool waarmee je Facebook-foto's kan overzetten naar Google Foto's, en die is nu breed beschikbaar nadat hij eerst in landen als de VS en het Verenigd Koninkrijk actief was.

De tool werkt met de webversie van Facebook en hij is terug te vinden op de mobiele site en de desktopsite, maar in de nieuw vormgegeven Facebook-site voor desktop is de tool nog niet te vinden. Wil je toch je foto's overzetten met je pc, dan moet je vanuit de nieuwe interface op het pijltje klikken en 'Overschakelen naar klassieke versie van Facebook' kiezen. In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe je vanuit de mobiele site met je telefoon je foto's overzet.

Beelden van de tool

Stappenplan

> Ga naar Facebook.com

> Tik rechtsboven op het hamburgermenu en kies daar onderaan voor 'Instellingen'

> Onder het kopje 'Je Facebook-gegevens' kies je 'Een kopie van je foto's of video's overzetten'

> Typ je wachtwoord in en kies 'Doorgaan'

> In het dropdown-menu van 'Bestemming kiezen' duid je 'Google Foto's' aan en kies 'Volgende'

> Selecteer je Google-account en tik op 'Toestaan'

> Kies 'Overdracht bevestigen' en vervolgens zie je bij activiteit 'In afwachting' staan dat na een tijdje verandert in 'Voltooid'. Je foto's zijn dan overgezet

Als je je foto's niet wil overzetten naar Googles fotogalerij dan kan je ook je gegevens gewoon downloaden. In het menu 'Een kopie van je foto's of video's overzetten' tik je op de link 'je gegeven downloaden'. Wil je daarnaast ook je Facebook-account verwijderen of deactiveren? We leggen je uit hoe het werkt in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk