Facebook dark mode: zo activeer je de donkere modus

Facebook dark mode: zo activeer je de donkere modus

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Bijna alle sociale media-apps hebben een donkere modus zoals Twitter, WhatsApp en Instagram. De Facebook-app heeft ook zo'n dark mode. Androidworld legt uit hoe je deze optie inschakelt.

Gerelateerde artikelen

Facebook dark mode

Facebook heeft al zijn apps van een donkere modus voorzien, zoals Instagram, Messenger en WhatsApp. De Facebook-app kreeg als laatste die optie en je kan deze donkere modus heel makkelijk instellen. Maar waarom zou je dat doen? Wel, een donkere modus biedt veel voordelen. Ten eerste worden alle witte schermen in de Facebook-app donker gekleurd. Dat oogt rustiger, zeker als je in de slaapkamer nog even je berichten wilt checken zonder de hele ruimte te verlichten. Een donkere modus kan bij AMOLED-schermen ook nog voor stroombesparing zorgen, omdat het weergeven van witte vlakken op deze schermen meer energie kost dan bij lcd-schermen. Helaas maakt Facebook geen gebruik van een diepzwarte weergave maar van donkergrijze tinten. AMOLED-schermen zullen dus niet profiteren van extra stroombesparing bij het gebruik van de donkere modus in de Facebook-app.

De lichte en de donkere modus in Facebook

De lichte en de donkere modus in Facebook

Facebook dark mode inschakelen

Wil je de donkere modus in Facebook aanzetten? Volg dan de stappen hieronder.

  1. Open de Facebook-app
  2. Tik rechtsboven op de drie streepjes
  3. Scroll naar beneden en tik op Instellingen en privacy en vervolgens op Instellingen 
  4. Scroll naar beneden naar de optie Donkere modus en tik erop
  5. Kies nu je gewenste instelling (aan, uit of Systeeminstellingen)

Met de optie Systeem volgt de Facebook-app je systeeminstellingen. Dat wil zeggen dat de app automatisch het thema overneemt van je telefoon. Staat je telefoon op het lichte thema ingesteld, dan volgt de Facebook-app dat thema. Andersom werkt het precies hetzelfde. Je kan bij optie 5 natuurlijk ook voor Aan of Uit kiezen, ongeacht welk thema je telefoon hanteert.

De dark mode in de instellingen van de Facebook-app

De dark mode in de instellingen van de Facebook-app

Meer Facebook-tips

Je kunt op Androidworld voor al je vragen over Facebook terecht. We hebben alvast een aantal leuke tips voor je gevonden, waar je direct mee aan de slag kunt:

Heb jij de donkere modus al voor de Facebook-app ingesteld? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk