Zo verwijder je in een keer alle apps die gebruik maken van Facebook [stappenplan]

Zo verwijder je in een keer alle apps die gebruik maken van Facebook [stappenplan]

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Facebook

Bij het registreren voor een nieuwe app of dienst kun je er in vele gevallen voor kiezen om dat via Facebook te doen. Je gebruikt dan je Facebook-account om in te loggen op de dienst of app. Deze kan dan ook gelijk je naam en andere gegevens binnenhalen en vaak ook kijken wie je vrienden zijn. Wat je niet weet of je je niet beseft is dat Facebook dan in principe ook deelgenoot is van wat je in deze app of dienst doet. In de privacy-instellingen kun je de toestemmingen die je aan diverse apps hebt gegeven weer intrekken en dat zijn er meer dan je denkt. Tot voor kort moest je deze apps stuk voor stuk verwijderen en wanneer je veel apps toestemming hebt verleend is dat een groot karwei.

Facebook doet er alles aan om de gebruiker te overtuigen van zijn goede bedoelingen en heeft een update uitgebracht voor zijn privacy-instellingen.Het is nu namelijk mogelijk om alle apps die gebruik maken van Facebook in een keer te wissen.

Hoe werkt het?

Ga in de app of op de desktop naar de instellingen van de Facebook-app.

Selecteer daarna 'Apps' om in het gedeelte te komen waar je alles rondom de Facebook apps en de apps die verbonden zij met Facebook kunt regelen.

Onder de noemer 'apps en websites' kun je een overzicht vinden van alle apps die gebruik maken van Facebook en in mijn geval waren dat er schikbarend veel. De update van Facebook maakt het nu mogelijk om deze apps in 'bulk' te verwijderen. Je selecteert alle applicaties waarvan je niet meer wil dat ze gebruik maken van de Facebook-inlog en klikt op verwijderen (remove).

Vertrouwen

Veel app-ontwikkelaars hebben vragen gekregen van gebruikers hoe de Facebook-inlog te verwijderen. Het is duidelijk dat het wantrouwen dat veel mensen hebben in Facebook ook zijn weerslag heeft op de apps die van de Facebook-inlog gebruik maken, en dat niet altijd terecht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk