Zo deactiveer of verwijder je je Facebook-account [stappenplan]

Zo deactiveer of verwijder je je Facebook-account [stappenplan]

Verwijderen Facebook-account

Om je Facebook-account te verwijderen adviseren we je eerst je Facebook-archief te downloaden. In dit archief vind je de berichten en foto's die je op het sociale netwerk gedeeld hebt. Vervolgens kun je je Facebook-account deactiveren of uitschakelen en daarna kan het account verwijderd worden.

Facebook-archief downloaden

Je Facebook-archief downloaden is al sinds een jaar of vijf mogelijk. In dit archief is heel veel data opgeslagen. Denk dan aan je berichten en chatberichten, de foto's en video's die je gepost hebt, op welke advertenties je hebt geklikt, welke berichten en pagina's je ooit geliket hebt, op welke tijden je actief bent en onder welke IP-adressen je dit doet. Wil je deze gegevens voor later bewaren? Dan kun je je Facebook-archief downloaden:

> Ga naar Instellingen

> Klik op 'Een kopie downloaden' onder aan de Algemene accountinstellingen

> Klik op de groene knop 'Mijn archief starten'

> Voer je Facebook-wachtwoord in

> Klik nog een keer op de groene knop 'Mijn archief starten'

> Facebook gaat vervolgens je persoonlijke data verzamelen in een archief en een e-mail sturen als de download gereed is

Facebook-account deactiveren

Vervolgens kun je je account bij Facebook deactiveren. Dit kan ook een tijdelijke maatregel zijn zodat je er nog even over kunt nadenken om Facebook voorgoed te verlaten. Deactivatie betekent dat je profiel niet zichtbaar is voor anderen op Facebook en dat anderen ook niet naar je kunnen zoeken. Je naam en foto's worden verwijderd uit de meeste dingen die je hebt gedeeld.

> Ga naar Instellingen

> Ga naar 'Account beheren' en klik op 'Bewerken'

> Onderaan kun je je 'Je account deactiveren'

> Voer je Facebook-wachtwoord in

> Geef de reden van verwijdering op en bevestig deze

Je kunt je account op elk gewenst moment opnieuw activeren door je weer bij Facebook aan te melden of wanneer je je Facebook-account gebruikt om je bij een andere app aan te melden. Dit betekent dat je Facebook-profiel volledig wordt hersteld.

Facebook-account verwijderen

Ben je er zeker van en wil je je Facebook-account verwijderen? Klik dan hier. Je account wordt dan permanent verwijderd, activatie zoals hierboven wordt vermeld is niet meer mogelijk. Het kan overigens even duren voordat je account helemaal weg is. Facebook heeft het over maximaal 90 dagen voordat alle foto's, statusupdates en andere gegevens die zijn opgeslagen in back-upsystemen zijn verdwenen.

Helaas kan het voorkomen dat er toch nog gegevens van jou op Facebook zwerven: "Nadat je je account hebt verwijderd, kan een vriend bijvoorbeeld nog steeds berichten hebben die je hebt verstuurd. Die informatie blijft bestaan nadat je je account hebt verwijderd."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties